Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται από την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου στη χώρα, που διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται από την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου στη χώρα, που διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε με ρυθμό 3,7% σε ετήσια βάση στο γ’ τρίμηνο, έναντι ανάπτυξης 3,3% στο β’ τρίμηνο. Ωστόσο, οι αναλυτές προσδοκούσαν οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 4,3%.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική τροχιά που διαγράφει το τελευταίο διήμερο, υποχωρώντας πλέον κοντά στα 51 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, η τιμή στο συμβόλαιο futures για παράδοση Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 51,15 δολ. το βαρέλι.

Η διαφαινόμενη υποχώρηση του πετρελαίου από τα επίπεδα-ρεκόρ των τελευταίων ημερών αναμένεται να αποτυπωθεί στις τιμές των μετοχών των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες έχουν δεχτεί ισχυρά χρηματιστηριακά πλήγματα καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της ενίσχυσης του ”μαύρου χρυσού”.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτούν τόσο οι εταιρίες του μεταλλουργικού κλάδου, ως απόρροια της αύξησης των κινεζικών επιτοκίων που αναμένεται να μειώσει τη ζήτηση εμπορευμάτων από τη χώρα, όσο και οι εταιρίες του ασφαλιστικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του Elliot Spitzer στις πρακτικές του κλάδου φαίνεται πως έχει συνέχεια, καθώς ο Richard Blumenthal, γενικός εισαγγελέας στο Κονέκτικατ ξεκινά αντίστοιχη διερευνητική διαδικασία.

Η JP Morgan υποβάθμισε την DaimlerChrysler σε ”neutral” από ”overweight” επικαλούμενη την κερδοφορία της εταιρίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για υποβάθμιση της πιστωτικής ποιότητας των GM και Ford, με τις ομολογίες των δυο εταιριών να κινδυνεύουν να συγκαταλεχθούν στην κατηγορία ομολόγων junk.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.008,45 μονάδες με οριακά κέρδη 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,08%, στις 1.974,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,03%, στις 1.127,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε μεικτές είναι οι τάσεις και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,19% στις 4.633,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,14% στις 3.716,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.963,28 μονάδες με κέρδη 0,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v