Ασφαλιστικές, πετρέλαιο ώθησαν υψηλότερα τη Wall

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, ωθούμενη υψηλότερα από τα κέρδη που κατέγραψαν οι ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και τη μικρή αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών. Με θετικό πρόσημο ”έκλεισαν” οι κύριες ευρωαγορές.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, ωθούμενη υψηλότερα από τα κέρδη που κατέγραψαν οι ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και τη μικρή αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Marsh & Mc Lennan, κατόπιν της παραιτήσεως του αμφιλεγόμενου διευθύνοντα συμβούλου της. Ύστερα από την ανακοίνωση της παραιτήσεως του CEO, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, El. Spitzer, ανακοίνωσε ότι δε θα προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες γύρω από την ασφαλιστική εταιρία.

Κέρδη σημείωσε και η μετοχή της AIG, αφού η εταιρία φαίνεται να ήταν αναμεμειγμένη σε σκάνδαλο μαζί με τη προαναφερθείσα, Marsh & Mc Lennan.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε και η μετοχή της Lockheed. Η κορυφαία εταιρία κατασκευής αμυντικών συστημάτων κατέγραψε κέρδη γ΄ τριμήνου 307 εκ. δολ. ή 69 σεντς ανά μετοχή έναντι 48 σεντς ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εταιρία τόνισε πως αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς και εντός του 2005.

Στο μεταξύ, η έντονη φημολογία ότι η Delta Airlines δε θα κάνει χρήση του Chapter 11, τουλάχιστον άμεσα, χάρισε στη μετοχή της αεροπορικής εταιρίας σημαντικά κέρδη.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Silicon Laboratories, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου θα είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Qualcomm, ύστερα από την υποβάθμιση της εταιρίας από την Morgan Stanley.

Στα μακροοικονομικά νέα, μικρή πτώση εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο 92,8 έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για διαμόρφωση του μεγέθους στο 94,0 και τελευταίας μέτρησης στο 96,8.

Εξάλλου, στα 55 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού, με τους αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία του πετρελαίου.

Στις 9.888 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow με κέρδη 1,42%, ενώ κέρδη 0,77% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.928 μονάδες.

Εξάλλου, κέρδη 1,49% σημείωσε ο S&P στις 1.111 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,55%, στα 5,53 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραψε κέρδη 6,29%, στα 7,44 δολάρια.

Απώλειες 0,4% σημείωσε το δικαίωμα της 3Ε, στα 22,48 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,44% στις 4.584 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να γυρίζει ανοδικά μετά τις πρωινές απώλειες και να κλείνει στις 3.619 μονάδες, 0,29% υψηλότερα και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.862 μονάδες με κέρδη 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v