Σε χαμηλά έτους ο Dow Jones

Διευρύνθηκαν οι αρχικές απώλειες της Wall Street, με τους τεχνολογικούς τίτλους να καταγράφουν την ισχυρότερη πτώση, ενώ ο Dow Jones σημείωσε νέα χαμηλά έτους. Αρνητική, για άλλη μια συνεδρίαση, η επίδραση των αυξημένων πετρελαικών τιμών. Οριακές μεταβολές για τις κύριες ευρωαγορές.

Διευρύνθηκαν οι αρχικές απώλειες της Wall Street, με τους τεχνολογικούς τίτλους να καταγράφουν την ισχυρότερη πτώση, ενώ ο Dow Jones σημείωσε νέα χαμηλά έτους.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι κινήθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού. Η νέα αύξηση πυροδοτήθηκε, μεταξύ άλλων, από την υψηλότερη των εκτιμήσεων ενίσχυση που παρουσίασε το ΑΕΠ της Κίνας το γ΄ τρίμηνο του 2004.

Το αρνητικό κλίμα επιβάρυνε η ανησυχία που εκφράζεται από μερίδα αναλυτών σχετικά με το ύψος των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ και την επάρκειά τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Σημαντικά κέρδη σημείωσε η μετοχή της Google. Η εταιρία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2004 52 εκατ. δολάρια, έναντι 20,4 εκ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις της Google ανήλθαν στα 805,9 εκατ. δολάρια.

Μάλιστα η Prudential έσπευσε να θέσει τιμή – στόχο για την εταιρία τα 200 δολάρια με την τρέχουσα τιμή της να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 180 δολαρίων περίπου.

Εξάλλου, απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Broadcom, με την εταιρία να ”προειδοποιεί” το επενδυτικό για το ύψος των αποτελεσμάτων της στο δ΄ τρίμηνο.

Πτώση σημείωσε και η μετοχή της Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, δύο σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο τη συνολική εικόνα επισκίασαν οι αρνητικές προβλέψεις που πραγματοποίησε αναφορικά με τις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου της.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και η Ericsson, αφού οι επενδυτές επέλεξαν να μην επικεντρώσουν την προσοχή τους στα εύρωστα μεγέθη που ανακοίνωσε.

Στο κόκκινο ”έκλεισε” και η μετοχή της Amazon.com, αφού τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας υστέρησαν κατά ένα σεντς από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι από τις 240 εταιρίες του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ή αντίστοιχης οικονομικής χρήσης, τα αποτελέσματα των 149 ικανοποίησαν τους αναλυτές, 47 δεν τα κατάφεραν, ενώ τα μεγέθη 44 εταιριών κινήθηκαν ανάλογα με τις εκτιμήσεις τους.

Στις 9.757 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, καταγράφοντας απώλειες 1,09%, ενώ στις 1.915 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq, με απώλειες 1,97%.

Χαμηλότερα κατά 0,97% κινήθηκε ο S&P, στις 1.095 μονάδες

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,37%, στα 5,49 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 0,45%, στα 6,77 δολάρια.

Κέρδη 1,79% σημείωσε το δικαίωμα της 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v