Νευρικές τάσεις στη Wall Street (update)

Νευρικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς ο Dow Jones πιέζεται από το απογοητευτικά αποτελέσματα της JP Morgan και της Honeywell, ενώ ο Nasdaq διατηρείται σε θετικό έδαφος. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Νευρικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς ο Dow Jones πιέζεται από το απογοητευτικά αποτελέσματα της JP Morgan και της Honeywell, ενώ ο Nasdaq διατηρείται σε θετικό έδαφος. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στα 54,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το brent σημειώνει άνοδο στα 50,52 δολάρια το βαρέλι ύστερα από την ανακοίνωση της υποχώρησης των αποθεμάτων της προηγούμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το γ΄ τρίμηνο χρήσης υποχώρησαν 13%, κυρίως εξαιτίας των χαμηλών συναλλαγών στα ομόλογα. Η μετοχή της σημειώνει πτώση 1,5%.

Κατά 3,4% υποχωρεί η Honeywell, καθώς οι εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του γ΄ τριμήνου χρήσης δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των αναλυτών.

Από την πλευρά της η Whirpool περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του έτους, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές κατά 5%-10% στις περισσότερες από τις κύριες αγορές δραστηριοποίησής της, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η μετοχή της Citigroup, ύστερα από τις ανακοινώσεις αποχώρησης κορυφαίων στελεχών της, μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος Deryck Maughan.

Η Motorola από την πλευρά της υποχωρεί 5%, ύστερα από τις απογοητευτικές εκτιμήσεις της για το μέγεθος των πωλήσεων, ενώ αντίθετα η Nokia καταγράφει οριακή άνοδο, εν μέσω αισιοδοξίας για την αύξηση του μεριδίου της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Θετικές τάσεις επικρατούν σε σειρά μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, με την Intel να ενισχύεται 2,7% και την Advanced Micro Devices να καταγράφει άνοδο 4%.

Κέρδη ανακοίνωσε η General Dynamics για το γ΄ τρίμηνο, που ήταν αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπερέβησαν και τις προσδοκίες των αναλυτών.

Θετικές τάσεις διαμορφώνει η μετοχή της φαρμακευτικής Pfizer, καθώς επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το 2004, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 9889,88 μονάδες με απώλειες 0,08%, κέρδη 0,56% σημειώνει ο Nasdaq στις 1933,64 μονάδες, και ο S&P σημειώνει άνοδο 0,06% στις 1103,86 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4616,4 μονάδες με απώλειες 0,83%, πτώση 1,30% σημείωσε ο DAX στις 3912,40 μονάδες, και ο CAC 40 κινήθηκε στις 3665,68 μονάδες (-0,94%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v