Τρεις απολύσεις ”κορυφής” στη Citigroup

Ο CEO της Citigroup προχώρησε στην πλέον αποφασιστική κίνηση της επιχείρησης αποκατάστασης της φήμης του ομίλου, απομακρύνοντας τρία από τα σημαντικότερα στελέχη, διότι δεν απέτρεψαν τα προβλήματα με τις ρυθμιστικές αρχές της Ιαπωνίας.

Τρεις απολύσεις ”κορυφής” στη Citigroup
Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Chuck Prince, προχώρησε στην πλέον αποφασιστική κίνηση της επιχείρησης αποκατάστασης της φήμης του ομίλου, απομακρύνοντας τρία από τα πλέον σημαντικά στελέχη, διότι δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα προβλήματα στην ιαπωνική μονάδα.

Ο Sir Deryck Maughan, πρόεδρος της Citigroup International, ο Thomas Jones, επικεφαλής της διεθνούς μονάδας διαχείρισης επενδύσεων, και ο Peter Scaturro, επικεφαλής του private banking, αποχωρούν από τον όμιλο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας.

Η κίνηση ακολουθεί την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ιαπωνίας να διακόψει τη λειτουργία της μονάδας private bank της Citigroup στην Ιαπωνία.

Η απόφαση του Prince, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε ένα χρόνο στη θέση, υποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει τη φήμη του μεγαλύτερου ομίλου χρηματοοικονομικών εταιριών στον κόσμο, που αντιμετωπίζει μια σειρά προβλήματα με τις αρχές.

Τον Μάιο η Citigroup υποχρεώθηκε να συμβιβαστεί στο πλαίσιο αγωγής που κατέθεσαν εναντίον της οι επενδυτές της WorldCom και πιο πρόσφατα απολογήθηκε δημοσίως για μια ογκώδη συναλλαγή ευρω-ομολόγων, η οποία διατάραξε τις αγορές και προκάλεσε έντονες ανησυχίες στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Τόκιο, η ιδιωτική τράπεζα του ομίλου στην Ιαπωνία υπέπεσε σε πολλαπλά σφάλματα στις σχέσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v