Pfizer: Αύξηση κερδών χάρη σε Lipitor, Celebrex

Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του πλανήτη ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 49%, χάρη στις πωλήσεις του σκευάσματος για την καταπολέμηση της χοληστερίνης Lipitor και του αναλγητικού για ρευματικές παθήσεις Celebrex.

Pfizer: Αύξηση κερδών χάρη σε Lipitor, Celebrex
Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του πλανήτη, η Pfizer, ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 49%, χάρη στις πολύ καλές πωλήσεις του σκευάσματος για την καταπολέμηση της χοληστερίνης Lipitor και του αναλγητικού για ρευματικές παθήσεις Celebrex.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 3,34 δισ. δολάρια από 2,24 δισ. δολάρια πέρσι. Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν κατά 4% στα 12,8 δισ. δολάρια έναντι 12,3 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η αύξηση των εσόδων στην Pfizer ήταν η μικρότερη των τελευταίων δύο χρόνων, καθώς η εταιρία στηρίζεται πλέον στις πωλήσεις σκευασμάτων και όχι στις εξαγορές για να αυξήσει την κερδοφορία της.

Στα τελευταία οκτώ τρίμηνα η αύξηση των πωλήσεων κυμαίνεται από 10% έως 56%, χάρη κυρίως στις εξαγορές της Pharmacia πέρσι και της Warner-Lambert το 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v