Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street (update)

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τις ισχυρότερες απώλειες, ενώ το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει η νέα αύξηση των πετρελαικών τιμών. Μικτή η εικόνα στις κύριες ευρωαγορές.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τις ισχυρότερες απώλειες, ενώ το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει η νέα αύξηση των πετρελαικών τιμών. Μικτή η εικόνα στις κύριες ευρωαγορές.

Η μετοχή της Google ωστόσο, σημειώνει κέρδη της, ενώ οι πρώτες ανακοινώσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρίας μετά την δημόσια εγγραφή της, δημιουργούν θετικό κλίμα για τον κλάδο των μετοχών internet, με τις Yahoo! και Ebay να επωφελούνται.

Η Google ανακοίνωσε διπλασιασμό εσόδων και καθαρών κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω ανάλογης ενίσχυσης των διαφημιστικών εσόδων της μηχανής αναζήτησης στο internet.

H ανακοίνωση οδήγησε σε μια σειρά αναβαθμίσεων των προοπτικών κερδοφορίας της εταιρίας εντός του 2005. H Prudential ενίσχυσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της εντός του 2005 σε 3,67 δολ. ανά μετοχή, θέτοντας τιμή-στόχο στα 200 δολ. από 130 δολ.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Broadcom, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας ότι αναμένει περαιτέρω επιβράδυνση των παραγγελιών σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Πιέσεις συνεχίζει να δέχεται και η μετοχή της Amazon.com μετά από την απογοήτευση των επενδυτών από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του επόμενου έτους. Η Deutsche Bank μείωση την τιμή-στόχο της εταιρίας σε 48 δολ. από 53.

Τέλος, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των δισκογραφικών εταιριών, μετά από δημοσιοποίηση της διερεύνησης του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Elliot Spitzer για τις πρακτικές τους και κυρίως, την προώθηση και επιβολή συγκεκριμένων τραγουδιών στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.837 μονάδες με απώλειες 0,28%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,85%, στις 1.937 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,19%%, στις 1.104 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,04% στις 4.615 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,01% στις 3.687 μονάδες, ενώ ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης έκλεισε στις 3.935 μονάδες με οριακά κέρδη 0,03%.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στα 55,3 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v