Microsoft: Αύξηση κερδών 11% στο τρίμηνο

Αύξηση κερδών 11% ανακοίνωσε η Microsoft, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις προϊόντων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά ο κολοσσός της πληροφορικής προειδοποίησε ότι περιμένει επιβράδυνση στη συνέχεια.

Microsoft: Αύξηση κερδών 11% στο τρίμηνο
Αύξηση κερδών 11% ανακοίνωσε για το οικονομικό α’ τρίμηνο η Microsoft, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις των προϊόντων της σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής λογισμικών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαμορφώθηκαν στα 2,9 δισ. δολάρια κατά το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 2,6 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 9,2 δισ. δολάρια.

Ο κολοσσός της πληροφορικής προειδοποίησε ωστόσο ότι τα έσοδα στο τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς, ενώ και οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ανάπτυξη του κλάδου στο εξής είναι πιθανότερο να είναι σταθερή παρά εντυπωσιακή.

Η μετοχή της Microsoft, που υφίσταται πιέσεις όλη τη χρονιά φέτος, υποχώρησε 2% επιπλέον στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Η Microsoft δήλωσε ότι η κερδοφορία πιέστηκε εν μέρει λόγω της εισαγωγής του προγράμματος που συνδέει τα μπόνους των στελεχών της με μετοχές και όχι με options.

Οι πωλήσεις του προγράμματος Windows αναπτύχθηκαν κατά 6,5% στο εξεταζόμενο διάστημα, ενώ οι πωλήσεις του Office αυξήθηκαν 14%. Οι πωλήσεις του server των Windows εκτινάχθηκαν 19% στο α’ τρίμηνο παρά τον ανταγωνισμό από το δωρεάν λογισμικό της Linux.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους 2005 η Microsoft περιμένει συνολικά έσοδα της τάξης των 38,9 - 39,2 δισ. δολ.

Αυτό σημαίνει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 5,6% και 6,4%, που είναι ο χαμηλότερος για την εταιρία από το 1986, οπότε και πούλησε για πρώτη φορά μετοχές στους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v