”Μαζεύει” τις απώλειες η Wall Street (update)

Μικτές είναι οι τάσεις για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street, σε στενό μάλιστα εύρος διακυμάνσεων, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε ελαφρώς, παραμένοντας ωστόσο σε απόσταση αναπνοής από τα 55 δολάρια. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Μικτές είναι οι τάσεις για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street, σε στενό μάλιστα εύρος διακυμάνσεων, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε ελαφρώς, παραμένοντας ωστόσο σε απόσταση αναπνοής από τα 55 δολάρια. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Το nymex στη Νέα Υόρκη διαπραγματεύεται στα 54,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent στο Λονδίνο στα 51,06 δολάρια το βαρέλι.

Ακόμη, το ευρώ ενισχύεται μέχρι και τα 1,2780 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, έχοντας αγγίξει και τα 1,28 δολάρια. Αναλυτής της HBOS σχολιάζει ότι το γενικότερο περιβάλλον είναι αρνητικό για το δολάριο.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου. Σύμφωνα με το Newsweek, σήμερα αναμένεται να παραιτηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marsh & McLennan, ύστερα από τις κατηγορίες του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eliot Spitzer, για παραβίαση των χρηματιστηριακών αρχών.

Εξάλλου, η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας παγκοσμίως, της AIG, σχολιάζοντας ότι δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό ακριβώς η εταιρία έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις εταιρίες του κλάδου, ωστόσο πιθανολογεί πως πρόκειται για μεμονωμένα στελέχη.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η BellSouth Corp. για το γ΄ τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 46 σεντς ανά μετοχή έναντι των 51 σεντς που αναμενόταν.

Θετικές τάσεις διαμορφώνει η μετοχή της εταιρίας τροφίμων Kellogg Company, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του 2004, ύστερα και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Κατά 30% ενισχύονται ήδη οι μετοχές της International Steel Group, καθώς ανακοίνωσε την εξαγορά της από την Ispat International, με μια συμφωνία ύψους 4,5 δισ. δολαρίων.

Πτώση καταγράφει και η Ericcson, ύστερα από την υποβάθμισή της από τις Morgan Stanley και Lehman Brothers.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,01% στις 9758,40 μονάδες, κέρδη 0,08% καταγράφει ο Nasdaq στις 1916,58 μονάδες, και ο S&P υποχωρεί 0,08% στις 1094,84 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4564,5 μονάδες με απώλειες 1,10%, πτώση 2,05% κατέγραψε ο DAX στις 3854,41 μονάδες, και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 2,12% σται1 3609,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v