Νέος κολοσσός στην χαλυβουργία από Mittal-ISG

Ο Lakshmi Mittal θα ενοποιήσει τις χαλυβουργίες του, τις οποίες και θα συγχωνεύσει με την International Steel Group του Wilbur Ross, δημιουργώντας την ισχυρότερη χαλυβουργία στον πλανήτη.

Νέος κολοσσός στην χαλυβουργία από Mittal-ISG
Ο Lakshmi Mittal, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, θα ενοποιήσει τις χαλυβουργίες του, τις οποίες και θα συγχωνεύσει με την International Steel Group του Wilbur Ross, δημιουργώντας την ισχυρότερη χαλυβουργία στον πλανήτη.

Η Ispat International, που ανήκει κατά 77% στην οικογένεια Mittal, θα εξαγοράσει την LNM Holdings που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ίδια οικογένεια, προς 13,3 δισ. δολάρια σε μετοχές της Ispat.

Η νέα επιχείρηση θα ονομαστεί Mittal Steel Company και θα εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε μέσω e-mail η εταιρία.

Οι επενδυτές της ISG θα λάβουν 21 δολάρια ανά μετοχή σε ρευστό και έναν αριθμό μετοχών της Mittal Steel, ο οποίος θα καθοριστεί από τον μέσο όρο της τιμής της μετοχής στις ερχόμενες 20 ημέρες. Το σύνολο της τιμής προσφοράς θα ανέλθει στα 4,5 δισ. δολάρια.

Ο ινδικής καταγωγής Mittal, που έχτισε την περιουσία του αγοράζοντας μικρές χαλυβουργίες στο Καζακστάν, την Τσεχία και άλλες αναδυόμενες αγορές και είναι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ispat, θα διατηρήσει αυτές τις δύο θέσεις, ενώ ο Ross θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.

Η Mittal Steel θα απολαύσει πωλήσεις 30 δισ. δολαρίων φέτος και ετήσια παραγωγική δυνατότητα της τάξης των 70 εκατ. μετρικών τόνων.

Σήμερα η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο είναι η Arcelor που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και είχε πωλήσεις ύψους 29,2 δισ. δολαρίων στο 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v