Kέρδη στη Wall από την υποχώρηση του πετρελαίου

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, ύστερα από την μικρή αποκλιμάκωση των πετρελαικών τιμών, ενώ στο θετικό κλίμα συμβάλλει η άνοδος των ασφαλιστικών εταιριών. Μέ κέρδη έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, ύστερα από την μικρή αποκλιμάκωση των πετρελαικών τιμών, ενώ στο θετικό κλίμα συμβάλλει η άνοδος των ασφαλιστικών εταιριών.

Αναλυτικότερα, η τιμή του πετρελαίου στο συμβόλαιο future διαμορφώνεται στα 55 δολ. το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τον ”μαύρο χρυσό” να σημειώνει ελαφριά υποχώρηση.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται για μια ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου μετά τις νέες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, η σημαντική υποχώρηση των τίτλων του κλάδου των ασφαλειών, αλλά και η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Marsh & McLennan, Jeffrey Greenberg αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο, με τους αναλυτές να αλλάζουν τις συστάσεις τους για τις μετοχές.

Ο κ. Greenberg αποτελούσε το ”κόκκινο πανί” για τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Elliot Spitzer, στη διερεύνηση που ξεκίνησε για τις πρακτικές της βιομηχανίας και συγκεκριμένα της Marsh & McLennan, η οποία φέρεται να αποκόμιζε προμήθειες για την προώθηση πελατείας στις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες.

Η απομάκρυνση του κ. Greenberg ενισχύει το ενδεχόμενο διακανονισμού και οι επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν σε αυτό το ενδεχόμενο, με την τιμή της Marsh & McLennan να ενισχύεται ήδη κατά 9%.

Στα υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, θετική είναι η υποδοχή των επενδυτών στη μετοχή της εταιρίας οπλικών συστημάτων Lockheed Martin Corp. μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και τις αισιόδοξες προβλέψεις της εταιρίας για το 2005.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Lockheed ανήλθαν σε 307 εκ. δολ. ή 69 σεντς ανά μετοχή έναντι 48 σεντς ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εταιρία τόνισε πως αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς και εντός του 2005.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.843 μονάδες με κέρδη 0,96%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,16%, στις 1.917 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,96%, στις 1.105 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,44% στις 4.584 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να γυρίζει ανοδικά μετά τις πρωινές απώλειες και να κλείνει στις 3.619 μονάδες, 0,29% υψηλότερα και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.862 μονάδες με κέρδη 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v