Οίκοι ”βλέπουν” αύξηση επιτοκίων Fed τον Δεκέμβριο

Η Federal Reserve θα αιφνιδιάσει τους επενδυτές προχωρώντας σε αύξηση των επιτοκίων και τον Δεκέμβριο, εκτιμούν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, της JPMorgan Chase και 4 ακόμη οίκων της Wall.

Οίκοι ”βλέπουν” αύξηση επιτοκίων Fed τον Δεκέμβριο
Η Federal Reserve θα αιφνιδιάσει τους επενδυτές προχωρώντας σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs και της JPMorgan Chase.

Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, οι 22 primary dealers αμερικανικών χρεογράφων θεωρούν προεξοφλημένη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων overnight διατραπεζικού δανεισμού κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 10 Νοεμβρίου.

Η Goldman Sachs και η JPMorgan είναι όμως οι δύο από τους μόλις έξι οίκους που περιμένουν και νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Η Fed έχει προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου fed funds κατά 0,25 μονάδες σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της, ώστε σήμερα το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,75%, ένα επίπεδο που είναι πιο συμβατό με μια οικονομία σε ύφεση από όσο σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 4%, όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι των έξι οίκων.

Η BNP Paribas Securities, η Barclays Capital, ηMizuho Securities και η RBS Greenwich είναι οι υπόλοιποι τέσσερις οίκοι που προβλέπουν ότι το επιτόκιο θα έχει φτάσει στο 2,25% μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v