ΗΠΑ: Στο 3,7% η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο

Στο 3,7% διαμορφώθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ σε ετήσια βάση, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, στην τελευταία δημοσιοποίηση σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων πριν την εκλογική αναμέτρηση. Οι αναλυτές της αμερικανικής οικονομίας προσδοκούσαν ενίσχυση κατά 4,3%.

ΗΠΑ: Στο 3,7% η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο
Στο 3,7% διαμορφώθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ σε ετήσια βάση, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, στην τελευταία δημοσιοποίηση σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Το ΑΕΠ β’ τριμήνου είχε καταμετρηθεί στο 3,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του Υπουργείου, ενώ η θετική αναβάθμιση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην συσσώρευση αποθεμάτων, όπως τονίζει ο David Rosenberg, οικονομολόγος της Merrill Lynch.

Οι αναλυτές προσδοκούσαν ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στο γ’ τρίμηνο στο 4,3% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, στα στοιχεία θετική ήταν η εικόνα στις καταναλωτικές δαπάνες, μέγεθος που παρακολουθείται στενά τόσο από τη Federal Reserve όσο και από τους επενδυτές, καθώς η ενίσχυσή τους ανήλθε στο 4,6%.

Η μέτρηση, όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της Merrill Lynch, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Federal Reserve για την υγιή εικόνα της αμερικανικής οικονομίας, η οποία επιτρέπει τις συνεχιζόμενες ”μετρημένες” αυξήσεις των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v