Ταύρους έφερε στη Wall η πτώση του πετρελαίου

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά 5 εβδομάδων περίπου προσέδωσε σημαντική ώθηση στη Wall Street, κυρίως σε Dow Jones και S&P, στον απόηχο της εκλογικής νίκης των ρεπουμπλικάνων. Στα 48,6 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του αμερικανικού αργού.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά 5 εβδομάδων περίπου προσέδωσε σημαντική ώθηση στη Wall Street, κυρίως σε Dow Jones και S&P, στον απόηχο της εκλογικής νίκης των ρεπουμπλικάνων.

Αναλυτικότερα, πτώση στα 48,6 δολάρια ανά βαρέλι σημείωσε η τιμή του αμερικανικού αργού, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ σε μαύρο χρυσό θα ενισχυθούν, λόγω της αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ, αλλά και του περιορισμού της ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Altria, ύστερα από τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της. Ο CEO της εταιρίας προέβλεψε ότι τα κέρδη της εταιρίας το 2004 θα κινηθούν στο άνω όριο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Wal Mart Stores. H κορυφαία εταιρία λιανικής ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 2,8%, σε συνάφεια με τις προβλέψεις της αγοράς.

Ωστόσο, απώλειες σημείωσαν οι τίτλοι της Applied Materials αλλά και της ΚLA Tencor κατόπιν της υποβαθμίσεως σε ”Sell” από ”Νeutral” από την Banc οf America.

Σε ανάλογο έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Qualcomm αφού η εταιρία δεν ικανοποίησε τους επενδυτές με τις εκτιμήσεις της για το 2004. Αναλυτικότερα στελέχη της Qualcomm τόνισαν ότι τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη της εταιρίας το δ΄ τρίμηνο του 2004 θα κυμανθούν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ για το 2005 υποστήριξαν ότι η κερδοφορία της Qualcomm θα πληγεί από αναμενόμενα υψηλά λειτουργικά κόστη.

Στα μακροοικονομικά νέα αύξηση κατά 1,9% σημείωσε η παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο του 2004, έναντι 2,5% το β΄ τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά 1,5%.

Εξάλλου, στις 332.000 ανήλθαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, έναντι 350 χιλ. αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα άγγιζε τις 340.000.

Στις 10.314 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow καταγράφοντας κέρδη 1,75%, ενώ στις 2.023 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq καταγράφοντας κέρδη 0,96%.

Εξάλλου στις 1.161 μονάδες βρέθηκε ο S&P με κέρδη 1,62%.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε κατά 3,25%, στα 6,04 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε ενισχύθηκε κατά 0,6%, στα 22,7 δολάρια.

Αμετάβλητο παρέμεινε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 7,96 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v