Η πτώση του πετρελαίου πυροδοτεί τη Wall (update)

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street κατόπιν της υποχώρησης που σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού και στον απόηχο της νίκης των ρεπουμπλικάνων. Mε μικτά πρόσημα οι κύριες ευρωαγορές. Στα 49 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του αμερικανικού αργού.

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street κατόπιν της υποχώρησης που σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού και στον απόηχο της εκλογικής νίκης των ρεπουμπλικάνων.

Νωρίτερα, θετικές εμφανίστηκαν οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, καθώς η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύεται, αν και εμφανίζει επιβράδυνση ο ρυθμός ανάπτυξης του μεγέθους, ενώ μειώθηκαν και οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας.

Συγκεκριμένα, η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε κατά 1,9% στο γ’ τρίμηνο έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 2,5%. Παράλληλα, 332.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συμπληρώθηκαν στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, έναντι 351.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή των 49 δολ. το βαρέλι φαίνεται να σταθεροποιείται η τιμή του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η τιμή στο συμβόλαιο future για παράδοση Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 49,5 δολ. το βαρέλι.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η εταιρία λιανικού εμπορίου Wal-Mart ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο θα διαμορφωθούν στο ανώτατο όριο του εύρους που έχει προβλέψει, λόγω καλύτερων περιθωρίων κερδοφορίας.

Ωστόσο, μια σειρά εταιριών λιανικού εμπορίου εκδίδει προειδοποιήσεις κερδοφορίας, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή σε μειωμένες πωλήσεις και στο δύσκολο οικονομικό κλίμα. Μεταξύ των εταιριών που έχουν εκδώσει προειδοποίηση συγκαταλέγεται η Big Lots, η Mothers Work, η Pier I και η Goody’s Family Clothing.

Εν τω μεταξύ, η Lehman Brothers προέβλεψε ότι η SBC Communications θα προβεί σε 10-20.000 απολύσεις, σε μια κίνηση που θα περικόψει περί τα 1,2 δισ. δολ. από τα λειτουργικά κόστη της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.263 μονάδες με κέρδη 1,25%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,65%, στις 2.017 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 1,16%, στις 1.156 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 0,21% στις 4.728 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,20% στις 3.762 μονάδες και ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4.041 μονάδες με κέρδη 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v