ΗΠΑ:Συρρίκνωση εμπορικού ελλείμματος Σεπτεμβρίου

Ευχάριστες ήταν οι ειδήσεις στο μέτωπο του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, τα επίπεδα του οποίου διέψευσαν ευχάριστα την αγορά, που προσδοκούσε διατήρηση στα επίπεδα-ρεκόρ των 54 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΗΠΑ:Συρρίκνωση εμπορικού ελλείμματος Σεπτεμβρίου
Ευχάριστες ήταν οι ειδήσεις στο μέτωπο του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, τα επίπεδα του οποίου διέψευσαν ευχάριστα την αγορά, που προσδοκούσε διατήρηση στα επίπεδα-ρεκόρ των 54 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο.

Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας υποχώρησε κατά 3,7% και διαμορφώθηκε στα 51,6 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο, έναντι των 54 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου. Οι αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά 0,8% στα 149 δισ. δολ. ενώ η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε στα επίπεδα - ρεκόρ των 97,5 δισ. δολ. Το εμπορικό έλλειμμα σε σχέση με την ευρωζώνη υποχώρησε κατά 29% ενώ με την Κίνα, εκτινάχθηκε στα 15,5 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, οριακή ενίσχυση σημειώθηκε στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 333.000 αιτήσεις έναντι 331.000 αιτήσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμήσεων για 337.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v