Η πτώση του πετρελαίου ενίσχυσε τη Wall Street

Διευρύνθηκαν τα αρχικά κέρδη της Wall Street, με την πτώση στην τιμή του αμερικανικού αργού να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, στον απόηχο της χθεσινής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Κέρδη για τις κύριες ευρωαγορές.

Διευρύνθηκαν τα αρχικά κέρδη της Wall Street, με την πτώση στην τιμή του αμερικανικού αργού να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, στον απόηχο της χθεσινής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Ειδικότερα, στα 47,5 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα αυξημένα αποθέματα των ΗΠΑ θα ”σημάνουν” περισσότερο πετρέλαιο θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Hollywood Entertainment, κατόπιν της προσφοράς 700 εκατ. δολαρίων από την ανταγωνίστρια Blockbuster για την εξαγορά της.

Aντίθετα απώλειες σημείωσε η μετοχή της Coca Cola. Η εταιρία περιέκοψε τις εκτιμήσεις τόσο για τις πωλήσεις της όσο και για τα κέρδη της.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και η μετοχή της PeopleSoft. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ανακοίνωσε ότι απέρριψε εκ νέου την προσφορά της Oracle για την εξαγορά της πρώτης.

Με άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Intel, ύστερα από την ανακοίνωσή της ότι θα προάγει τον τρέχοντα διευθύνοντα σύμβουλό της στη θέση του Προέδρου της εταιρίας, αφού ο νυν Πρόεδρος και συνιδρυτής της Intel ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί.

Εξάλλου, απώλειες σημείωσε η μετοχή της Tiffany & Co, αφού η εταιρία κατασκευής κοσμημάτων ανακοίνωσε χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη γ΄ τριμήνου.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε η μετοχή της AMD, ύστερα από την αναβάθμιση σε Buy από την Merrill Lynch.

Στις 10.469 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones καταγράφοντας κέρδη 0,81% ενώ στις 2.061 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq, με κέρδη 1,31%.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και ο S&P, με κέρδη 0,91% στις 1.173 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ έκλεισε στα 7,97 δολάρια, με κέρδη 1,66%, ενώ το ADR της Εθνικής στα 6,09 δολάρια, με κέρδη 2,35%.

Εξάλλου, το ADR της 3Ε κέρδισε 2,37%, στα 24,21 δολάρια.

Οι κύριες ευρωαγορές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Ο FTSE 100 κέρδισε 0,9%, στις 4.776 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,29%, στις 3.833 μονάδες και ο DAX σημείωσε κέρδη 1,02%, στις 4.130 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v