Fed: Στο 2% αύξησε τα επιτόκια

Στο 2% (από το 1,75%) αύξησε τα επιτόκια η αμερικανική κεντρική τράπεζα, όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα επανέλαβε τις προθέσεις της για ”μετρημένες” αυξήσεις των επιτοκίων.

Fed: Στο 2% αύξησε τα επιτόκια
Στο 2% (από το 1,75%) αύξησε τα επιτόκια η αμερικανική κεντρική τράπεζα (για τέταρτη φορά φέτος), όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα επανέλαβε τις προθέσεις της για ”μετρημένες” αυξήσεις των επιτοκίων.

Στην ανακοίνωσή της η Fed σχολιάζει ότι οι εξαγωγές φαίνεται ότι αυξάνονται με ήπιο ρυθμό παρά την αύξηση των ενεργειακών τιμών, ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν βελτιωθεί.

Αναλυτές σχολίαζαν ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Οκτωβρίου, διασκέδασαν κάθε αμφιβολία για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και σε αυτή τη συνεδρίαση.

Το ενδιαφέρον που προκύπτει τώρα αφορά στις προθέσεις της Fed για την επόμενη συνεδρίασή της, το Δεκέμβριο. Αναλυτές ανέφεραν ότι εάν η αμερικανική κεντρική τράπεζα χρησιμοποιούσε οποιαδήποτε προειδοποίηση για την οικονομία, θα σήμαινε ότι ίσως είχε φτάσει η ώρα για μια παύση των αυξήσεων των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v