Macro, Dell ώθησαν τη Wall Street

Κέρδη επιφύλασσε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τα θετικά μακροοικονομικά νέα αλλά και την άνοδο της Dell να ωθούν υψηλότερα τους δείκτες. Με κέρδη οι κύριες ευρωαγορές.

Κέρδη επιφύλασσε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τα θετικά μακροοικονομικά νέα αλλά και την άνοδο της Dell να ωθούν υψηλότερα τους δείκτες.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan αυξήθηκε στο 95,5 έναντι 91,7 τον Οκτώβριο. Πρόκειται για την καλύτερη μέτρηση του τελευταίου τριμήνου και ενώ οι αναλυτές προσδοκούσαν ενίσχυση στο 93,1.

Εξάλλου, τα αποθέματα επιχειρήσεων Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 0,1%, έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση κατά 0,5%.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης η οριακή αύξηση που εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος δείκτης κατέγραψε οριακή ενίσχυση κατά 0,2% τον Οκτώβριο, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 1,5% τον Αύγουστο. Ωστόσο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση του μεγέθους κατά 0,1%.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Dell. Η εταιρία ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη γ΄ τριμήνου ανάλογα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τα μεγέθη δ΄ τριμήνου θα κινηθούν στο εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της AMD, ύστερα από τη δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της Dell, ότι η εταιρία του εξετάζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ”τσιπς” από την πρώτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της AMD συνέχισε την ανοδική πορεία αρκετών συνεδριάσεων με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι θα ενισχύσει τα μερίδια αγοράς έναντι της Intel.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Delta Airlines. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των πιλότων και της διοίκησης.

Στις 10.539 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones καταγράφοντας κέρδη 0,66%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,17%, στις 2.085 μονάδες.

Εξάλλου, κέρδη 0,91% σημείωσε ο S&P, στις 1.184 μονάδες.



Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 1,38%, στα 8,07 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής κέρδισε 0,16%, στα 6,1 δολάρια. Το δικαίωμα της 3Ε αυξήθηκε κατά 0,54%, στα 24,35 δολάρια.

Στο μεταξύ, με κέρδη έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,36% στις 4.793 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,03% στις 3.835 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.143 μονάδες με κέρδη 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v