Οριακές οι μεταβολές στη Wall

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν απρόθυμοι να τοποθετηθούν ύστερα από το τριήμερο ράλι ανόδου. Μικτά ήταν τα πρόσημα στην Ευρώπη.

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν απρόθυμοι να τοποθετηθούν ύστερα από το τριήμερο ράλι ανόδου. Μικτά ήταν τα πρόσημα στην Ευρώπη.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σημαντικά ακόμη και κάτω από τα 46 δολάρια το βαρέλι, για να ανακάμψει λίγο αργότερα στα 46,87 δολ. στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι απομακρύνονται τα κερδοσκοπικά κεφάλαια από τις ενεργειακές αγορές.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Microsoft, η οποία υποχωρούσε κατά 9,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν το άνοιγμα, καθώς σήμερα είναι πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης χωρίς δικαίωμα μερίσματος. Το ειδικό μέρισμα που διανέμει η εταιρία είναι της τάξεως των 32 δισ. δολ. ή 3 δολ. ανά μετοχή.

Πτώση κατέγραψε η Intel καθώς η First Albany την υποβάθμισε σε ”buy” ενώ περιέκοψε και την τιμή στόχο. Αντίθετα, περί το 3% ενισχύθηκε η AIG, καθώς βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την SEC.

Κέρδη κατέγραψαν ακόμη η Merck και η Wal-Mart Stores, ενώ υποχώρησαν η Honeywell και η SBC Communications.

Η Wrigley συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία παραγωγής γλυκισμάτων Life Savers από την Kraft Foods έναντι 1,5 δισ. δολ.

Η General Electric βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας για την εξαγορά της Edwards Systems Technology από την SPX Corp. έναντι 1,4 δισ. δολ.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύστασή της για την Instinet Group, την εταιρία ηλεκτρονικών συναλλαγών, σε ”buy” από ”neutral” θέτοντας τιμή-στόχο στα 6 δολ. λόγω αναμενόμενης ενίσχυσης του όγκου συναλλαγών.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,10 δολάρια, ο ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες 0,74% στα 8,01 δολάρια, ενώ η 3Ε διαμορφώθηκε στα 24,35 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10550,24 μονάδες με άνοδο 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,42%, στις 2094,09 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,03%, στις 1183,82 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,19% στις 4003,1 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,37% στις 3820,97 μονάδες και ο Dax της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4134,34 μονάδες με απώλειες 0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v