Η Red Bull αγόρασε την F1 της Jaguar

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής στους αγώνες 2005, η αυστριακή ποτοποιία Red Bull αγόρασε το τημ της Jaguar, διασφαλίζοντας την παραμονή 10 εταιριών στην Formula 1 της ερχόμενης σεζόν.

Η Red Bull αγόρασε την F1 της Jaguar
Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις συμμετοχές στους αγώνες F1 2005, η αυστριακή ποτοποιία Red Bull αγόρασε το τημ της Jaguar, διασφαλίζοντας την παραμονή 10 εταιριών στους αγώνες της επόμενης σεζόν και τις 340 θέσεις εργασίας της αγωνιστικής ομάδας.

Η νέα ομάδα της Φόρμουλα 1 Red Bull θα χρησιμοποιεί μηχανές της Cosworth, την οποία η Ford επίσης έχει θέσει προς πώληση.

”Εχω βεβαιωθεί ότι πουλήσαμε τις επιχειρήσεις F1 σε νέους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία στο άθλημα και θέλουν να προωθήσουν την ομάδα,” ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ford, Richard Parry-Jones.

Η Red Bull, που ανήκει στον αυστριακό δισεκατομμυριούχο Dietrich Mateschitz, ήταν ήδη χορηγός της Jaguar.

Η μητρική Ford έθεσε την Jaguar Racing και την Cosworth προς πώληση τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μακροχρόνιου προγράμματος περικοπών των δαπανών.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε προθεσμία έως σήμερα Δευτέρα να βρει αγοραστή, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες 2005.

Εάν ο αριθμός των ομάδων περιοριζόταν από 10 στις 9, τα υπόλοιπα τημ θα υποχρεώνονταν να βάλουν στους αγώνες επιπλέον αυτοκίνητα για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά πάντως η Ford έχει αναφέρει ότι θα ζητούσε το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου, εάν οι νέοι ιδιοκτήτες δεσμεύονταν ότι θα επενδύουν 400 εκατ. δολάρια στο τημ για τα ερχόμενα τρία Grand Prix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v