Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η νευρική ανάκαμψη στην Wall Street

Επιχείρηση συνέχισης της ανάκαμψης καταγράφει η Wall Street, με τις ελπίδες στραμμένες στην υποστήριξη της Federal Reserve. Ευνοϊκά στατιστικά από την Κίνα, διάχυτη παραμένει η νευρικότητα. Κέρδη ευρωαγορών. 

Επιχείρηση συνέχισης της ανάκαμψης καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη από την Κίνα και η προσδοκία δηλώσεων υποστήριξης από τον Ben Bernanke, υποστηρίζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,14% στις 10.974 μονάδες, ο S&P 1,29% στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,57% στις 2.382 μονάδες.

Οι μετοχές των Cisco Systems και Microsoft ενισχύονται 2% και πλέον, στηρίζοντας τον τεχνολογικό κλάδο στα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 10 κλαδικών δεικτών του Standard & Poor’s 500.

Η μετοχή της Bank of America αντιδρά με πτώση 2,8% στην εκτίναξη του CDS της σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά πάντως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στον S&P 500 ενισχύεται 0,7% μετά την είδηση ότι η λίστα της Federal Deposit Insurance με τις προβληματικές τράπεζες των ΗΠΑ, μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2006.

Η νευρικότητα παραμένει διάχυτη στα διεθνή χρηματιστήρια, εξαιτίας των φόβων για την «υγεία» της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και για την συνεχιζόμενη κρίση χρεών στην Ευρώπη.

Αυτοί οι φόβοι έχουν προκαλέσει μεγάλα ξεπουλήματα και ακραία μεταβλητότητα όλο τον Αύγουστο στις διεθνείς αγορές και οι βασικοί δείκτες της Wall Street συνεχίζουν, παρά την ανάκαμψη των τελευταίων συνεδριάσεων, να καταγράφουν διψήφιες απώλειες από την αρχή του μήνα.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει έναν τρίτο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης για να υποστηρίξει την οικονομία και την ρευστότητα. Ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται στο ανακοινωθέν του κ. Bernanke την Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου κεντρικών τραπεζιτών του πλανήτη στο Τζάκσον Χολ.

Για την ώρα, ευνοϊκά λειτουργεί η ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για την μεταποίηση στην Κίνα.

Τα στοιχεία από την μεταποίηση στην ευρωζώνη έδειξαν διατήρηση αργών ρυθμών ανάπτυξης, ενώ η ανακοίνωση διολισθησης του γερμανικου δείκτη επενδυτικής ψυχολογίας ZEW δεν εξέπληξε τους αναλυτές.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,67% στις 5.129 μονάδες, ο DAX 0,4% στις 5.496 μονάδες, ο CAC 0,93% στις 3.097 μονάδες.

Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με άνοδο 37 μονάδων ενώ ο S&P 500 με κέρδη 0,3% στην χθεσινή συνεδρίαση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στις ΗΠΑ, η H.J. Heinz αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β ΄ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v