Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Συνυπεύθυνη για ψευδή στεγαστική εταιρία

Η Deutsche Bank AG γνώριζε το 2006 ότι η επιχείρηση στεγαστικής πίστης που ετοιμαζόταν να αγοράσει, έκανε ψευδείς δηλώσεις στην αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

DB: Συνυπεύθυνη για ψευδή στεγαστική εταιρία
Η Deutsche Bank AG γνώριζε το 2006 ότι η επιχείρηση στεγαστικής πίστης που ετοιμαζόταν να αγοράσει, έκανε ψευδείς δηλώσεις στην αμερικανική κυβέρνηση για τα στεγαστικά της δάνεια, και ωστόσο προχώρησε στην εξαγορά και θα πρέπει να κριθεί οικονομικά υπεύθυνη για αυτό, αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την νέα προσφυγή 1 δισ. δολ. που κατέθεσε το υπουργείο στα αμερικανικά δικαστήρια, η Deutsche Bank «εγνώριζε και δηλωμένα ανέλαβε τις ευθύνες» για τις ατασθαλίες στην MortgageIT Inc, την οποία αγόρασε το 2007.

Η Deutsche Bank και η MortgageIT κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν την αρμόδια αμερικανική αρχή ώστε να πιστεύει ότι τα στεγαστικά δάνεια που εξέδιδε η MortgageIT ήταν άξια ασφαλιστικής κάλυψης από τις ομοσπονδιακές αρχές, ενώ στην πραγματικότητα η ποιότητά τους ήταν τόσο κακή, που σχεδόν ένα στα τρία κήρυξαν αδυναμία αποπληρωμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v