Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο πρόεδρος της Standard & Poor's

Μόλις 18 ημέρες μετά την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Standard & Poor’s, κ. Deven Sharma, παραιτείται, ενώ τα ηνία αναλαμβάνει ο κ. Douglas Peterson, επιχειρησιακός διευθυντής της Citibank.

Παραιτείται ο πρόεδρος της Standard & Poors
Μόλις 18 ημέρες μετά την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Standard & Poor’s, κ. Deven Sharma, παραιτείται, ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο οίκος αξιολόγησης, τα ηνία αναλαμβάνει ο κ. Douglas Peterson, ο μέχρι πρότινος επιχειρησιακός διευθυντής της Citibank.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Sharma θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στις 12 Σεπτεμβρίου. Θα παραμείνει, ωστόσο, σύμβουλος της McGraw-Hill, της μητρικής εταιρίας της S&P, για τέσσερις ακόμη μήνες.

Οι "Financial Times", επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αναφέρουν πως η παραίτηση του κ. Sharma δεν σχετίζεται με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, η οποία προκάλεσε σθεναρές αντιδράσεις και ερευνάται από τις αρχές των ΗΠΑ. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα, όπου βασικό θέμα ατζέντας ήταν η αναθεώρηση της στρατηγικής της Standard & Poor’s.

Το σχετικό άρθρο των "Financial Times" αναφέρει πως η διοίκηση της S&P αναζητούσε τον αντικαταστάτη του κ. Sharma εδώ και έξι μήνες, καθώς η μητρική εταιρία είχε προχωρήσει στη σύσταση μιας νέας θυγατρικής, της McGraw-Hill Financial, η οποία είχε αναλάβει σημαντικό μέρος από τις δραστηριότητες της Standard & Poor’s, περιορίζοντας έτσι και τον ρόλο του κ. Sharma.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v