Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητος ο ΡΜΙ σύνθετος ευρωζώνης

Μικρότερη των εκτιμήσεων η επιβράδυνση που καταγράφεται στις δραστηριότητες τόσο του ευρωπαϊκού κλάδου υπηρεσιών, όσο και του κλάδου μεταποίησης. Ο σύνθετος ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο 51,1 έναντι προβλέψεων στο 50,1.

Αμετάβλητος ο ΡΜΙ σύνθετος ευρωζώνης
Μικρότερη των εκτιμήσεων αποδεικνύεται η επιβράδυνση που καταγράφεται στις δραστηριότητες τόσο του ευρωπαϊκού κλάδου υπηρεσιών, όσο και του κλάδου μεταποίησης. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ που συνυπολογίζει τις δραστηριότητες κλάδου υπηρεσιών και μεταποίησης, παρέμεινε στο 51,1 τον Αύγουστο, έναντι προβλέψεων για μείωση στο 50,1. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη εκτίμηση της Markit φέρει τον δείκτη ΡΜΙ ευρωζώνης να υποχωρεί τον Αύγουστο στο 51,5 από 51,6 τον προηγούμενο μήνα, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009. Παρά ταύτα, ο δείκτης ΡΜΙ Υπηρεσιών διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μεγαλύτερη υποχώρηση στο 50,9 – σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters. Ο δείκτης ΡΜΙ κλάδου μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 49,7 από 50,4 τον προηγούμενο μήνα, αλλά έναντι προβλέψεων για μεγαλύτερη υποχώρηση στο 49,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v