Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall Street

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall. Φόβοι για νέα ύφεση. Άνοδος για μετοχές ενέργειας. Επενδυτικές ευκαιρίες μετά το ξεπούλημα. Σε επίπεδα ρεκόρ ο χρυσός. Πτώση στις ευρωαγορές.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για μια νέα ύφεση, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζουν επενδυτικές ευκαιρίες μετά το "ξεπολούλημα". 

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 1,2% στις 10.856 μονάδες, o Nasdaq καταγράφει πτώση 1,2% στις 2.350 μονάδες και ο S&P χαμηλότερα 1,1% στις 1.127 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, η νευρικότητα στις αγορές οφείλεται στην προσπάθεια των επενδυτών να καταλάβουν εάν το ξεπούλημα της προηγούμενης εβδομάδας αποτελεί το τέλος της διόρθωσης.

Οι φόβοι ότι μια νέα ύφεση θα παρατείνει την διόρθωση, ενισχύθηκαν την Παρασκευή, όταν η Deutsche Bank υποβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας, ενώ η J.P. Morgan υποβάθμισε περαιτέρω τις προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία, δηλώνοντας ότι είναι αυξημένοι οι κίνδυνοι ύφεσης.

Στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων εβδομάδων, όπου κυριαρχούν ανησυχίες ότι οι κρίσεις χρεών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη θα προκαλέσουν επιβράδυνση στη διεθνή ανάπτυξη, παραμένουν οι υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων και νομισμάτων.

Το πετρέλαιο εμφανίζει νέες απώλειες, το γεν και το ελβετικό φράγκο ενισχύονται, ενώ ο χρυσός αναρριχάται σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, κερδίζοντας αυτήν την ώρα περίπου 40 δολάρια και διαμορφούμενος στα επίπεδα των 1.859 δολαρίων

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Hewlett-Packard διολισθαίνει σχεδόν 12% μετά την ανακοινωση ότι θα εξαγοράσει την βρετανική Autonomy και ότι ενδεχομένως να πωλησει τις επιχειρήσεις προσωπικών υπολογιστών.

Έντονες απώλειες εκδηλώνονται στην Bank of America, μετά την ανακοίνωση για νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές. Ο FTSE υποχώρησε 1,01% στις 5.041 μονάδες, ο CAC 1,92% στις 3.017 μονάδες και ο DAX 2,19% στις 5.480 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις εμφανίστηκαν στις τράπεζες, καθώς κλιμακώνονται οι φόβοι για νέο "πάγωμα" στον δανεισμό στην διατραπεζική αγορά. Απώλειες κατέγραψαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v