Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με ...θερινούς όγκους συναλλαγών

Με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις εταιρικές ανακοινώσεις, και τους όγκους των συναλλαγών να κινούνται πτωτικά, η Wall κινείται ελαφρώς υψηλότερα. Εισχύονται τα γερμανικά ομόλογα. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις πολλές εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας, το αμερικανικό χρηματιστήριο

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 11.444 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,62% στις 1.200 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,28% στις 2.529 μονάδες.

Οι όγκοι των συναλλαγών υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, πιο συμβατά με την περίοδο της θερινής ραστώνης λόγω των διακοπών, μετά την φοβερή μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Ο δείκτης τιμών χονδρικής αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 7,2% στο 12μηνο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τεχνολογικός κλάδος επιβαρύνεται από την υποβαθμισμένη πρόβλεψη της Dell Inc. για τις πωλήσεις του 2012.

Αρκετές ακόμη μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα, μεταξύ των οποίων η επιχείρηση λιανικού εμπορίου Target και η εταιρία γεωργικού εξοπλισμού Deere καθώς και η Staples.

Η Wall Street έκλεισε με απώλειες στην χθεσινή συνεδρίαση. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται σήμερα 1 δολάριο περίπου και διαμορφώνονται στα 87,79 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κερδίζει 10 δολάρια και διαμορφώνεται στα 1.795 δολάρια ανά ουγκιά.

Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί απέτυχε να καθησυχάσει τις αγορές σε ότι αφορά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές να επιστρέφουν σε αρνητικά πρόσημα επί 2η συνεδρίαση.

Εχοντας ωστόσο περάσει το μεγαλύτερο τμήμα των πρωινών συναλλαγών με αρνητικά πρόσημα, οι βασικοί δείκτες στράφηκαν σε μικτή εικόνα τα μεσημέρι.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 5.343 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,83% στις 5.945 μονάδες, ενώ κατά 0,61% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 3.251 μονάδες.

Σημαντική άνοδος καταγράφεται στα γερμανικά δεκαετή ομόλογα και η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς, η οποία κινείται αντίστροφα προς την τιμή, υποχωρεί κατά 5,3 μονάδες βάσης, στο 2,28%.

H πρόθεση των Μέρκελ-Σαρκοζί να επιβάλλουν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές προκαλεί σημαντικές πιέσεις στις μετοχές των χρηματιστηρίων, με το London Stock Exchange να διολισθαίνει έως 4,8% και το Deutsche Boerse 4,7%.

Πιέσεις επικρατούν και στους τραπεζικούς κλάδους. Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 2,8%, η Deutsche Bank 2%, ενώ οι γαλλικές BNP Paribas και Societe Generale 2 και 1,7% αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v