Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινι ράλι στη Wall εν μέσω deals

Η εξαγορά - ρεκόρ από τη Google καθώς και τα ιαπωνικά μακροοικονομικά στοιχεία δίνουν δυναμική στην αμερικανική αγορά, που συνεχίζει υψηλότερα. Επέστρεψε στις 6.000 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη. Άνοδος για πετρέλαιο.

Η εξαγορά - ρεκόρ από τη Google καθώς και τα ιαπωνικά μακροοικονομικά στοιχεία δίνουν δυναμική στην αμερικανική αγορά, που συνεχίζει υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,1% ή κατά 130 μονάδες, στις 11.407, με τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη 1,1% στις 2.536 μονάδες. Άνοδος 1,24% για τον S&P 500 στις 1.194 μονάδες.

Νωρίτερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 12,5 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει τη Motorola Mobility Holdings, που περιλαμβάνει όλες τις πατέντες της εταιρίας κινητής.

Το τίμημα που προσφέρει η Google, η οποία πραγματοποιεί την ακριβότερη κίνησή της στον τομέα των εξαγορών, ανέρχεται στα 40 δολάρια τη μετοχή, με premium 63% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Ωστόσο, ενώ ο τίτλος της Motorola ενισχύεται κατά 60%, η μετοχή της Google υποχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Εν τω μεταξύ, η Time Warner Cable ανακοίνωσε την εξαγορά της Insight Communications έναντι 3 δισ. δολαρίων σε ρευστό.  

Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με βοήθειες από τα ισχυρά κέρδη στην Ασία, λόγω της μικρότερης του αναμενόμενου επιβράδυνσης της ιαπωνικής οικονομίας.

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη μετά τις "αναταράξεις" της προηγούμενης εβδομάδας, με την BNP Paribas στο Παρίσι να ενισχύεται 2%. Κέρδη σχεδόν 4% για τη Natixis, άνοδος 2% για την γερμανική Commerzbank και 1,8% για τη Deutsche Bank.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,8% στις 5.363 μονάδες, ο CAC 40 εμφανίζει κέρδη 0,69% στις 3.236 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη επανέρχεται πάνω απο τις 6.000 μονάδες, στις 6.049 μονάδες με άνοδο 0,86%.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στα 1,44 δολάρια, ενώ θεαματική πτώση καταγράφει το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού νομίσματος, εν μέσω φημών για επικείμενη νέα παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα SNB.

Μικρές απώλειες για χρυσό (-0,1% στα 1.741 δολάρια), ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου (+1,1%, στα 86,34 δολάρια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v