Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη συνεδρίαση αντίδρασης στην Wall

Συνεχίζει να "χτίζει" πάνω στο χθεσινό ράλι τιμών η Wall, αντλώντας στήριξη από ευνοϊκές στατιστικές κι εταιρικές ανακοινώσεις και περιορίζοντας αισθητά τις απώλειες μιας εβδομάδας ιστορικών διακυμάνσεων. Ράλι ευρωαγορών.

Συνεχίζουν να "χτίζουν" πάνω στο χθεσινό ράλι τιμών οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αντλώντας στήριξη από ευνοϊκές στατιστικές κι εταιρικές ανακοινώσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,47% στις 11.306 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,01% στις 1.185 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,9% στις 2.515 μονάδες.

Ο Dow κατέγραψε ράλι 423,37 μονάδων ή 4% χθες στην Wall Street.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο δείκτης των blue chips έκλεισε με καθαρή μεταβολή θετική ή αρνητική της τάξης των 400 μονάδων και πλέον επί 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο Dow κατέγραφε απώλειες 2,6% στην εβδομάδα.

Η στατιστική ανακοίνωση που βοήθησε την συνέχιση της ανάκαμψης, ήταν ότι οι λιανικές πωλήσεις βελτιώθηκαν τον Ιούλιο στην αμερικανική αγορά και ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου αυξήθηκαν 0,5% τον Ιούλιο.

Αντιθέτως, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διολίσθησε αναπάντεχα τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης διολίσθησε στις 54,9 μονάδες, ενώ οι αναλυτές περιμεναν ότι θα υποχωρήσει στις 62.
 
Η μετοχή της Nvidia Corp. εκτινάσσεται κατόπιν ανακοίνωσης πολύ καλών αποτελεσμάτων και προβλέψεων και οδηγεί σε σημαντικά κέρδη τις τεχνολογικές μετοχές.

Εύρωστα κέρδη και για την επιχείρηση λιανεμπορίου Nordstrom, που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η ανακοίνωση της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου ότι θα επιβάλλουν απαγόρευση ή περιορισμούς στο short-selling εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας των τελευταίων συνεδριάσεων, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της ΕΚΤ για σημαντική μείωση του overnight δανεισμού των τραπεζών, ενέπνευσε ράλι ανακούφισης στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 3,05% υψηλότερα στις 5.320 μονάδες, ο DAX 4,02% υψηλότερα στις 5.998 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 4,02% στις 3.214 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v