Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EPFR: Εισροές 50 δισ. δολ. στα money market funds

Τα «ξεπουλήματα» στα διεθνή χρηματιστήρια προκάλεσαν έξοδο ρευστού από όλες σχεδόν τις τάξεις ενεργητικών την εβδομάδα που πέρασε, με εξαίρεση τα money market funds όπου παρατηρήθηκαν εισροές 50 δισ. δολ.

EPFR: Εισροές 50 δισ. δολ. στα money market funds
Τα «ξεπουλήματα» στα διεθνή χρηματιστήρια προκάλεσαν έξοδο ρευστού από όλες σχεδόν τις τάξεις ενεργητικών την εβδομάδα που πέρασε, με εξαίρεση τα money market funds όπου παρατηρήθηκαν εισροές της τάξης των 50 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR Global, που παρακολουθεί τα μεγέθη ροής κεφαλαίων.

Οι εισροές αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση της περασμένης εβδομάδας, όταν τα funds της αγοράς χρήματος, που είναι ένας παραδοσιακός προορισμός ασφαλείας για το ρευστό των επενδυτών, βίωσαν ρεκόρ εκροών της τάξης των 69,9 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του EPFR, που έχει έδρα στην Βοστόνη, εκδηλώθηκαν εκροές 19 δισ. δολ. από τα χρηματιστήρια των ανεπτυγμένων αγορών, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη «έξοδος» στην πρόσφατη ιστορία.
 
Στα χρηματιστήρια των αναπτυσσόμενων οικονομιών παρατηρήθηκαν εκροές 7,7 δισ. δολ., το τρίτο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία.
 
Συνολικά, στα μετοχικά κεφάλαια παρατηρήθηκαν αθροιστικές εκροές της τάξης των 26,1 δισ. δολ. ενώ το ρεκόρ των 10,4 δισ. δολ. αποσύρθηκε από τα ομολογιακά κεφάλαια, με βάση τα στοιχεία της EPFR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v