Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" στο διεθνές επιχειρηματικό βαρόμετρο

Επιδείνωση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη διεθνώς, αποτυπώνει η έρευνα των Financial Times και του Economist. Το 33,8% των ερωτηθέντων προβλέπουν επιδείνωση των συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία μέσα στους επόμενους 6 μήνες

Βουτιά στο διεθνές επιχειρηματικό βαρόμετρο
Βουτιά στην διεθνή επιχειρηματική εμπιστοσύνη αποτυπώνει η έρευνα των Financial Times και του Economist σε περισσότερα από 1.500 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, που διεξήχθη την περίοδο 22/29 Ιουλίου.Το Επιχειρηματικό Βαρόμετρο των FT/Economist, το οποίο επισημαίνεται ότι διεξήχθη πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες αναταράξεις στις αγορές, υποδεικνύει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξος.

Συγκεκριμένα, το 33,8% των ερωτηθέντων προβλέπουν επιδείνωση των συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Μόλις το 23,3% των ερωτηθέντων προβλέπει βελτίωση της κατάστασης.

Παρόλα αυτά, το 54% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι οι εταιρίες τους σκοπεύουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ κατά την προηγούμενη έρευνα, το αντίστοιχο ποσοστό περιοριζόταν στο 52%.

Ο επιχειρηματικός κόσμος στις αναπτυσσόμενες αγορές εμφανίζεται πιο αισιόδοξος από ότι στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v