Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα θετική αντίδραση στην Wall Street

Ευνοϊκές στατιστικές κι εταιρικές ειδήσεις στηρίζουν την Wall σε πρόσθετα κέρδη, αν και περιορισμένα εξαιτίας της διολίσθησης καταναλωτικού κλίματος. Ράλι ανακούφισης ελέω short-selling στις ευρωαγορές.

Καλές στατιστικές κι εταιρικές ανακοινώσεις στηρίζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε πρόσθετα κέρδη μετά το χθεσινό ράλι τιμών, παρά την απογοήτευση από την μεγάλη πτώση στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Οι ευνοϊκές στατιστικές κι εταιρικές ανακοινώσεις στηρίζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε πρόσθετα κέρδη μετά το χθεσινό ράλι τιμών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,98% στις 11.253 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,54% στις 1.179 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,38% στις 2.502 μονάδες.

Ο Dow κατέγραψε ράλι 423,37 μονάδων ή 4% χθες στην Wall Street.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο δείκτης των blue chips κλείνει με καθαρή μεταβολή 400 μονάδων και πλέον επί 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο Dow κατέγραφε απώλειες 2,6% στην εβδομάδα.

Η στατιστική ανακοίνωσε που βοήθησε την συνέχιση της ανάκαμψης, ήταν ότι οι λιανικές πωλήσεις βελτιώθηκαν τον Ιούλιο στην αμερικανική αγορά και ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου αυξήθηκαν 0,5% τον Ιούλιο.

Αντιθέτως, ο  δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διολίσθησε αναπάντεχα τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης διολίσθησε στις 54,9 μονάδες, ενώ οι αναλυτές περιμεναν ότι θα υποχωρήσει στις 62.

Η μετοχή της Nvidia Corp. εκτινάσσεται κατόπιν ανακοίνωσης πολύ καλών αποτελεσμάτων και προβλέψεων και οδηγεί σε σημαντικά κέρδη τις τεχνολογικές μετοχές.

Εύρωστα κέρδη και για την επιχείρηση λιανεμπορίου Nordstrom, που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η ανακοίνωση της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου ότι θα επιβάλλουν απαγόρευση ή περιορισμούς στο short-selling εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας των τελευταίων συνεδριάσεων, προκαλεί ράλι ανακούφισης στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,58% στις 5.296 μονάδες, ο DAX κερδίζει 3,17% στις 5.982 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 3,28% στις 3.191 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v