Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εξαγορές ενθουσίασαν τη Wall

Σημαντικά κέρδη τη Δευτέρα για την αγορά των ΗΠΑ, με ώθηση από την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών. Πάνω από τις 1.200 ο S&P. Πτώση για Google μετά το deal 12,5 δισ. με τη Motorola. Ανοδικά πετρέλαιο, χρυσός.

Σημαντικά κέρδη τη Δευτέρα για την αμερικανική αγορά, με ώθηση από την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών, καθώς και από τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,9% ή 214 μονάδων, στις 11.483, με τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη 1,87% στις 2.555 μονάδες. Άνοδος 2,18% για τον S&P 500 στις 1.204 μονάδες.

Νωρίτερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 12,5 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει τη Motorola Mobility Holdings, που περιλαμβάνει μονάδα παραγωγής κινητών και smartphones, λογισμικό και όλες τις πατέντες της εταιρίας κινητής.

Το τίμημα που προσφέρει η Google, η οποία πραγματοποιεί την ακριβότερη κίνησή της στον τομέα των εξαγορών, ανέρχεται στα 40 δολάρια τη μετοχή, με premium 63% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Ωστόσο, ενώ ο τίτλος της Motorola έκλεισε με άλμα 60%, η μετοχή της Google εμφάνισε σημαντικές απώλειες.

Εν τω μεταξύ, η Time Warner Cable ανακοίνωσε την εξαγορά της Insight Communications έναντι 3 δισ. δολαρίων σε ρευστό.

Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη, με άνοδο κυρίως του τραπεζικού κλάδου, που δείχνει να ανακάμπτει μετά τις "αναταράξεις" της προηγούμενης εβδομάδας. Κέρδη για τις γαλλικές BNP Paribas και Credit Agricole, καθώς και για τις γερμανικές Commerzbank και Deutsche Bank.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 5.351 μονάδες, ο CAC 40 εμφάνισε κέρδη 0,78% στις 3.239 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη επανήλθε πάνω από τις 6.000 μονάδες, στις 6.022 μονάδες με άνοδο 0,41%.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, πάνω από τα 1,44 δολάρια, ενώ θεαματική πτώση εμφάνισε το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού νομίσματος, εν μέσω φημών για επικείμενη νέα παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα SNB.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε ο χρυσός (+1,3% στα 1.765 δολάρια), ανοδικά και η τιμή του πετρελαίου (+2,7%, στα 87,74 δολάρια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v