Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις στη Wall λόγω χρέους

Το αμερικανικό χρέος και τα δυσμενή στατιστικά της ημέρας ασκούν έντονες πιέσεις στην Wall Street, ενώ συνεχίζονται δραστήρια -και με μικτές επιδράσεις- οι ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η συζήτηση για το αμερικανικό χρέος και τα δυσμενή στατιστικά δεδομένα της ημέρας ασκούν έντονες πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ συνεχίζονται δραστήρια οι ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,95% στις 12.382 μονάδες, ο S&P 1,33% στις 1.314 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,03% στις 2.782 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με πτώση επί τρίτη συνεδρίαση χθες, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους.

Ο πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ επανασχεδιάζει το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου και περικοπές των δαπανών, μετά την απόρριψη του προηγούμενη σχεδίου από την επιτροπή προϋπολογισμού του Κογκρέσο, με το επιχείρημα ότι οι περικοπές δαπανών ήταν μικρότερες απ’όσο αναμενόταν. Η βουλή πρόκειται να ψηφίσει επί του νέου νομοσχεδίου την Πέμπτη, αντί για την Τετάρτη που αναμενόταν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας, οι επενδυτές εξακολουθούν να ξεφορτώνονται ριψοκίνδυνα ενεργητικά και ο χρυσός συνεχίζει να ενισχύεται, με το συμβόλαιο του Αυγούστου να κερδίζει 3 δολάρια στα 1.619,80 δολ. ανά ουγκιά στη Νέα Υόρκη.

Τα δολάρια Αυστραλίας, Σιγκαπούρης και το ελβετικό φράγκο, ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ κατά την διαρκεια της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, το στατιστικό μέτωπο επεφύλασσε δυσάρεστη έκπληξη για τους επενδυτές.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών «βούλιαξαν» αιφνιδιαστικά κατά 2,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Στην συνέχεια, αναμένεται η κοινοποίηση της έκθεσης Beige Book στην οποία η Federal Reserve περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στην αμερικανική οικονομία.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Amazon.com εκτινάσσεται 6,7% καθώς τα έσοδα και τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών στο β΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Juniper Networks υποχωρεί 18% καθώς και τα κέρδη και τα έσοδά της ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν μεταξύ άλλων σήμερα επίσης οι Aetna Inc., Dow Chemical, WellPoint, Boeing Co.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας μιας σειράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές, όπως των Merck, Clariant, Santader, Peugeot.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,37% στις 5.908 μονάδες, ο DAX 0,84% στις 7.287 μονάδες, ενώ ο CAC 1,12% στις 3.745 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v