Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα λόγω Q2 και macro στην Wall

Η πληθώρα από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στατιστικών μεγεθών στη Wall, αποσπά το επενδυτικό ενδιαφέρον από το "μελόδραμα" του αμερικανικού χρέους. Mικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η πληθώρα από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στατιστικών μεγεθών, αποσπά το επενδυτικό ενδιαφέρον από το «μελόδραμα» του αμερικανικού χρέους, και οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζουν μικτή εικόνα. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,52% στις 12.527 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,24% στις 1.334 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,04% στις 2.844 μονάδες.
 
Η σημερινή συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε ανακοινώσεις, καθώς κοινοποιούνται αποτελέσματα β΄τριμήνου από όπως η 3M Co. και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Ford Motor Co. αλλά και σημαντικά στατιστικά δεδομένα.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις στις συνομιλίες για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, χωρίς την οποία η κυβέρνηση κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών την επόμενη εβδομάδα.

Το δολάριο παραμένει και σήμερα πιεσμένο έναντι των ανταγωνιστικών νομισμάτων του, εξαιτίας των αδιεξόδων που εμφανίζονται στις συνομιλίες.

Οσον αφορά τις μετοχές, η πλούσια δραστηριότητα σε εταιρικά και μακροοικονομικά νέα αποσπά σήμερα το ενδιαφέρον.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάιο επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των S&P/Case-Shiller που αποτυπώνουν τις αξίες των ακινήτων σε 20 αμερικανικές μητροπόλεις. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 1% μετά από αύξηση 0,6% τον Απρίλιο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν 1% τον Ιούνιο στις 312.000 οικίες ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,3% κατά μέσο όρο.

Ευνοϊκά επέδρασε η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος, που έδειξε ότι αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών καταναλωτών που περιμένουν αύξηση των θέσεων εργασίας και βελτίωση εισοδήματος.

Από το εταιρικό πεδίο, η μετοχή της Ford αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου και η 3M με πτώση.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης σήμερα μεταξύ άλλων οι Lockheed Martin, Broadcom (+8%), T. Rowe Price Group, United States Steel και United Parcel Service, καθώς και η Amazon μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Εκτός του «χορού» των αποτελεσματων, η S1 Corp. εκτινάσσεται 12% μετά την πρόταση πλήρους εξαγοράς της από την ACI Worldwide.

Μικτή εικόνα επικράτησε και σήμερα στους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Αρνητική ήταν η επίδραση από τα αποτελέσματα της BP και της UBS, ενώ το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε και πάλι από τις ατελέσφορες μέχρι σήμερα συνομιλίες σχετικά με το αμερικανικό χρέος.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 5.930 μονάδες, ο DAX 0,07% υψηλότερα στις 7.349 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε με πτώση 0,66% στις 3.788 μονάδες.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν υψηλότερα, αλλά ο δείκτης του Μουμπάι διολίσθησε κάθετα μετά την αιφνιδιαστικά μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Ινδίας.

Διορθωτικά κινείται η τιμή του χρυσού, με απώλειες 1,5 δολ. στα 1.610 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v