Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Caterpillar πιέζει το Dow Jones

Με την κρίση χρεών της ευρωζώνης "εκτός ραντάρ" σήμερα, οι επενδυτές της Wall επικεντρώνονται στη πληθώρα αποτελεσμάτων, που αποδεικνύονται "ικανοποιητικά αλλά όχι εξαιρετικά". Πτώση 6% για Caterpillar. Ανοδικά οι ευρωαγορές.

Με την κρίση χρεών της ευρωζώνης «εκτός ραντάρ» σήμερα, οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικεντρώνονται στη πληθώρα ανακοινώσεων τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, που αποδεικνύονται «καλές αλλά όχι εξαιρετικές».

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 12.717 μονάδες, ο S&P 0,04% στις 1.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,25% στις 2.841 μονάδες.

Η μετοχή της Caterpillar στον Dow διολισθαίνει σχεδόν 6% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η επενδυτική ψυχολογία είναι οπωσδήποτε «ελαφρύτερη» σήμερα, μετά την συμφωνία της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για την Ελλάδα. Επιπλέον, ο αμερικανικός Τύπος αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, συμφωνία που θα αποτρέψει τον κίνδυνο προσωρινής παύσης πληρωμών στις αρχές Αυγούστου.

Από το μέτωπο των υπολοίπων επιχειρηματικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, η General Electric αντιδρά με άνοδο 1,4% στην κοινοποίηση των μεγεθών της.

Η Verizon Communications ενισχύεται καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν της προβλέψεις.

Με άνοδο αντιδρούν και οι μετοχες της πετρελαϊκής Schlumberger, της Advanced Micro Devices και της SanDisk.

Αντιθέτως, τα κέρδη της Microsoft δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια απεκόμισαν εύρωστα κέρδη, ενώ και οι ευρωαγορές αντιδρούν θετικά στην συμφωνία για το νέο πακέτο ελληνικής βοήθειας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,54% στις 5.932 μονάδες, ο DAX 0,22% στις 7.306 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,54% στις 3.837 μονάδες.

Το ευρώ κινείται διορθωτικά μετά τα εύρωστα προηγούμενα κέρδη και διαμορφώνεται στο 1,4388 δολ. από 1,4436 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v