Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαική στήριξη στην άνοδο της Wall

Οι ελπίδες για οριστική λύση στην ελληνική κρίση χρέους, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τα σαφώς βελτιωμένα στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ, κρατούν έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι ελπίδες για οριστική λύση στην ελληνική κρίση χρέους, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τα σαφώς βελτιωμένα στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ, κρατούν έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall.

Αναλυτικότερα, η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής ξύπνησε τις προσδοκίες των επενδυτών για την επίτευξη συμφωνίας που όχι μόνο θα στηρίζει την Ελλάδα αλλά θα δημιουργεί και εκείνες τις προϋποθέσεις που θα ενισχύουν την θέση και των υπολοίπων αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του οριστικού σχεδίου δράσης για την στήριξη της Ελλάδας, ο αναλυτής της Conifer Securities, Rick Fier , σημειώνει, «Η Ελλάδα αποτελεί το πρώτο θέμα και οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και αντίστοιχα αντιδρούν.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοίνωσαν Morgan Stanley και AT&T ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia αυξήθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκεκριμένα στο 3,2 τον Ιούλιο έναντι -7,7 τον προηγούμενο μήνα.

Στον αντίποδα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, αυξήθηκαν κατά 10.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στις 418.000. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η αύξηση δε θα ξεπερνούσε τις 411.000 αιτήσεις.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχωρεί οριακά στα 1.596 δολ./oz ενώ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,4% στα 99,80 δολ.

Στη Wall o Dow σημειώνει άνοδο 1,2% στις 12.726 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,4% στις 1.345 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,8% στις 2.837 μονάδες.

Στην Ευρώπη, η διαφαινόμενη λύση στην κρίση χρέους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης οδήγησαν σε τρίτη διαδοχική άνοδο τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Αναλυτικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 5.900 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 0,95% στις 7.290 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,66% στις 3.817 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου με τον δείκτη IBEX της Ισπανίας να κερδίζει 2,93% στις 10.018 μονάδες και τον PSI της Πορτογαλίας με άνοδο 2,47% στις 6.972 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο δείκτης MIB ενισχύθηκε 3,76% στις 19.491 μονάδες .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v