Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία, τράπεζες, ακίνητα ωθούν την Wall

Μια σειρά από ευνοϊκά αποτελέσματα Q2 και καλά στατιστικά για την αγορά ακινήτων ωθούν υψηλότερα την Wall Street και δημιουργούν ελπίδες για "θερινό ράλι τιμών." Ανάκαμψη ευρωαγορών από τα χαμηλά 7 μηνών.

Μια σειρά από ευνοϊκά αποτελέσματα β΄τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και καλά στατιστικά για την αγορά ακινήτων, αποστρέφουν το επίκεντρο από τις κρίσεις χρεών και ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπως και στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,74% στις 12.477 μονάδες, ο S&P 0,79% στις 1.316 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,26% στις 2.799 μονάδες.

Πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της αμερικανικής αγοράς ανακοίνωσαν αποτελέσματα Q2 που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, μεταξύ των οποίων η Bank of America, η Wells Fargo, η Johnson & Johnson, η Coca Cola Co. και η ΙΒΜ.

Αντιθέτως, τα αποτελέσματα της Goldman Sachs δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές και η μετοχή του τραπεζικού κολοσσού υποχωρεί 3% στην Wall Street.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα συνεχίσει με ράλι ανακούφισης και στις επόμενες συνεδριάσεις καθώς ο S&P 500 κρατιέται πάνω από τις 1.300 μονάδες και τα εταιρικά κέρδη αποδεικνύονται καλύτερα των αναμενόμενων.

Η μετοχή της IBM κερδίζει 1,7% ενώ η Apple και η Yahoo!, που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, επίσης αποκομίζουν κέρδη.

Θετικά αντιδρούν στις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα β΄τριμήνου και οι Bank of America, Bank of New York Mellon, UnitedHealth Group, Wells Fargo, Peabody Energy.

Ευνοϊκές είναι και οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν τον Ιούνιο στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών. Αυξήθηκαν 14,6% και ανήλθαν στις 629.000 οικοδομές. Οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 2,5% στις 624.000 που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο.

Οι τιμές του χρυσού εξακολουθούν να ενισχύονται και το συμβόλαιο Αυγούστου του κίτρινου μετάλλου κατέκτησε ενδοσυνεδριακά νέο ρεκόρ στα 1.610 δολάρια ανά ουγκιά.

Το δολάριο κινείται ελαφρώς διορθωτικά και υποχωρεί 0,5% στο καλάθι με τα ισχυρότερα νομίσματα του πλανήτη.

Στην Ευρώπη ξεχωρίζουν τα κέρδη των τεχνολογικών και των τραπεζικών μετοχών. Οι αγορές αντιδρούν μετά την διολίσθηση σε χαμηλά επτά μηνών και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,36% στις 5.774 μονάδες, ο DAX 1,31% στις 7.201 μονάδες, ενώ ο CAC 1,32% στις 3.699 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v