Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi, Google και πληθωρισμός ωθούν την Wall

Αψηφώντας την προειδοποίηση και της S&P για το αμερικανικό χρέος και αντλώντας στήριξη από τα καλά αποτελέσματα Citi και Google καθώς και την επιβράδυνση του πληθωρισμού, η Wall κινείται υψηλότερα.

Αψηφώντας και την προειδοποίηση της S&P για το αμερικανικό χρέος και αντλώντας στήριξη από τα καλά αποτελέσματα Citi και Google καθώς και την επιβράδυνση του πληθωρισμού, η Wall Street κινείται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,49% υψηλότερα στις 12.497 μονάδες, o S&P κερδίζει 0,65% στις 1/318 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,96% στις 2.789 μονάδες.

Μια ημέρα μετά την Moody’s, ο οικος S&P εξέδωσε χθες επίσης προειδοποίηση ότι θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, εάν δεν λυθεί η πολιτική διαμάχη για το όριο του αμερικανικού χρέους.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες χαμηλότερα, καθώς ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke, διασκέδασε τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα θα λάβει πολύ σύντομα νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην οικονομία.

Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η Google ανακοίνωσε αύξηση κερδών 36%, ξεπερνώντας άνετα τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της ιντερνετικής επιχείρησης ενισχύεται 13% σήμερα και στηρίζει σε κέρδη το σύνολο του κλάδου μηχανών αναζήτησης στο διεθνές διαδίκτυο.

Στον τραπεζικό κλάδο, στήριξη προσφέρουν τα αποτελέσματα της Citigroup, που βελτιώθηκαν 24% στα 3,3 δισ. δολ. στο β΄τρίμηνο.

Η δραστηριότητα στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων επίσης τονώνει την επενδυτική ψυχολογία. Η μετοχή της Petrohawk Energy εκτινάσσεται 64% μετά την προσφορά εξαγοράς της από την BHP Billiton.

Η μετοχή της Clorox κερδίζει 11% μετά την πρόταση πλήρους εξαγοράς της από τον μεγαλοεπενδυτή Carl C. Icahn.

Κατά τα λοιπά, η Mattel ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών β΄τριμήνου 56% και πωλήσεων 14%.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε 0,2% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, αλλά ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3%.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire τον Ιούλιο βελτιώθηκε αλλά παρέμεινε υπό του μηδενός, στο -3,8 τον Ιούλιο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τηρούν επιφυλακτική στάση αναμονής για τα αποτελέσματα των stress tests επί των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 5.848 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,13% στις 7.224 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,27% στις 3.741 μονάδες. Μικτή ήταν η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στις υπόλοιπες αγορες, το δολαριο εξακολουθεί να πιέζεται από τις προειδοποιήσεις υποβάθμισης και το ευρώ κινείται στο 1,4165 δολ.

Το πετρέλαιο ενισχύεται 9 σεντς στα 95,78 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, ενώ ο χρυσός κινείται διορθωτικά μετά το νέο ρεκόρ του, υποχωρώντας περίπου 7 δολ. στα 1.582 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v