Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με σφραγίδα Fed στη Wall

Η ενδεχόμενη νέα παρέμβαση της Fed προκειμένου να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, οδήγησε σε κέρδη τους δείκτες της Wall. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Η ενδεχόμενη νέα παρέμβαση της Fed προκειμένου να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, οδήγησε σε κέρδη τους δείκτες της Wall. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ο Β. Bernanke, παρουσίασε σήμερα στην επιτροπή του Κογκρέσου, τρία εναλλακτικά σενάρια ποσοτικής χαλάρωσης βάσει των οποίων η Fed θα βρίσκεται σε θέση να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Solaris Asset Management, Timothy Ghriskey, “για άλλη μια φορά ότι η Fed διαβεβαίωσε ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που διαθέτει ώστε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ”.

Επιπλέον, το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall ενισχύθηκε και από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 9,5% στο β’ τρίμηνο έναντι 9,7% το προηγούμενο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση έως το 9,3%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της News Corp σημείωνε άνοδο 3% (λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης) κατόπιν απόσυρσης της πρότασης εξαγοράς στην British Sky Broadcasting.

Στον αντίποδα πτώση για τη μετοχή της Electronic Arts η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρίας παιχνιδιών κινητής τηλεφωνίας PopCap Games έναντι 750 εκατ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό στα 1.581 δολ./oz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 97,95 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 1,7% στα 1,26 δολάρια και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,5% στα 26,29 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 12.491,61 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,31% στις 1.318,5 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,54% στις 2.796,92 μονάδες.

Στην Ευρώπη, με αξιόλογα κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η υποβάθμιση της Ιρλανδικής οικονομίας από τη Moody’s δεν πτόησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 0,7% στις 5.910,02 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,3% στις 7.267,30 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,51% στις 3.793,27 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, το χρηματιστήριο του Μιλάνου συμπλήρωσε σήμερα δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις μετά την βουτιά 4% του δείκτη την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης MIB του Μιλάνου ενισχύθηκε 1,79% στις 18.842,7 μονάδες και στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX σημείωσε κέρδη 0,66% στις 9.666.9 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v