Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψυχραιμία στην Wall με το βλέμμα στην ευρωζώνη

Με το βλέμμα καρφωμένο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, η Wall κινείται επιφυλακτικά, αλλά με πολύ περιορισμένες απώλειες σε σχέση με το πρωινό παγκόσμιο ξεπούλημα. Μειώνεται η ζημιά και στις ευρωαγορές.

Με το βλέμμα καρφωμένο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται με αρνητικά πρόσημα, ακολουθώντας το παγκόσμιο χρηματιστηριακό ξεπούλημα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 12.512 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,14% στις 1.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,23% στις 2.796 μονάδες.

Οι αγορές futures κινούνταν με πολύ έντονες απώλειες μέχρι την επιτυχή δημοπρασία ιταλικών χρεογράφων, που περιόρισε τις πολύ μεγάλες πρωινές απώλειες σε όλες τις διεθνείς αγορές.

Η επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, που έχει απλώσει τα δίχτυα της στην Ιταλία, προκάλεσε πτώση 1,2% χθες στην Wall Street.

Η κατάσταση πανικού συνεχίστηκε και σήμερα στις αγορές της Ασίας, όπου ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με πτώση 3% και οπωσδήποτε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που άνοιξαν με δραματικές απώλειες.

Στην συνέχεια, η συγκριτικά καλή ιταλική δημοπρασία περιόρισε κάπως την ζημιά και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,82% στις 5.880 μονάδες, ο DAX κινείται 1,4% χαμηλότερα στις 7.130 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 1,47% στις 3.751 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ αυξήθηκε 15,1% τον Μάιο και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, στα 50,2 δισ. δολάρια, κατά κύριο λόγο εξαιτίας του υψηλότερου κόστους πετρελαϊκών εισαγωγών

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄τριμήνου επεφύλασσε διττά μηνύματα για τους επενδυτές.

Η Alcoa, που παραδοσιακά «ανοίγει τον χορό» των ανακοινώσεων, ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη β΄τριμήνου αλλά η μετοχή της μεγαλύτερης επιχείρησης αλουμινίου των ΗΠΑ υποχωρεί, καθώς τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v