Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση «πρασίνισε» τη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης και η αισθητή αύξηση στις πωλήσεις λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε αξιόλογη άνοδο τους δείκτες της Wall Street. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης και η αισθητή αύξηση στις πωλήσεις λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε άνοδο τους δείκτες της Wall Street. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, η μικρή μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν στις 418.000 από 425.000 προηγουμένως και αντίστοιχα οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 157.000 θέσεις.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Kenjo Capital Management, David Levy, “ Η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη ωστόσο τα τελευταία στοιχεία συνηγορούν στην άποψη ορισμένων αναλυτών ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να σταθεροποιείται».

Παράλληλα, τα ισχυρά στοιχεία λιανικών πωλήσεων που άρχισαν να ανακοινώνουν από σήμερα μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες κράτησαν ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον των επενδυτών ιδιαίτερα για τις μετοχές του εν λόγω κλάδου.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, η μετοχή της NYSE Euronext ενισχύεται 2% (λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης) μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της πώλησης της θυγατρικής New York Stock Exchange στην Deutsche Boerse.

Αντίστοιχα, η μετοχή της News Corp κινήθηκε σήμερα ανοδικά 1,5% μετά την ανακοίνωση παύσης της κυκλοφορίας της Βρετανικής εφημερίδας «News of the World” με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε για τηλεφωνικές υποκλοπές ακόμα και σε θύματα τρομοκρατίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε σε υψηλό 3 εβδομάδων και συγκεκριμένα στα 98,55 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά 0,15% στα 1.532 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 0,6% στα 1,34 δολάρια και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,4% στα 26,51 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 12.719,72 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,05% στις 1.353,29 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,36% στις 2.872,66 μονάδες.

Στην Ευρώπη, η άρση της απαίτησης για πιστοληπτική αξιολόγηση των πορτογαλικών ομολόγων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ώθησε υψηλότερα τις ευρωαγορές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 0,86% στις 6.054,55 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 0,54% στις 7.471,44 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,47% στις 3.979,96 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια της Ιβηρικής, ο Πορτογαλικός δείκτης PSI ενισχύθηκε 1,8% μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες ενώ ο Ισπανικός δείκτης υποχώρησε 0,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v