Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall μετά την εθνική εορτή της 4 Ιουλίου και τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την ελληνική κρίση, ενώ αναμένουν στοιχεία για την εργοστασιακή παραγωγή

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall μετά την εθνική εορτή της 4 Ιουλίου και τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την ελληνική κρίση, ενώ αναμένουν στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες του Μαίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών οι εργοστασιακές παραγγελίες αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 1% το Μάιο, ύστερα από πτώση 2% τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Dow σημειώνει άνοδο 0,6% στις 12.574 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,13% στις 1.337 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά 0,03% στις 2.816 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η εταιρεία ενέργειας Energy Transfer Equity ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία φυσικού αερίου Southern Union για 8,9 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι στις 16 Ιουνίου είχε κάνει προσφορά στη Southern Union αξίας 4,2 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της κινεζικής Baidu, ανταγωνίστριας της Google, σημειώνουν άνοδο 1%, ύστερα από την ανακοίνωση για συμφωνία με την Microsoft.

Στα εμπορεύματα το πετρέλαιο κινείται ανοδικά στα 95,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο αγγίζοντας τα 1,504, 60 δολάρια την ουγκιά.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4475, ύστερα και από την ανακοίνωση της S&P ότι θα θεωρήσει το γαλλικό σχέδιο ανταλλαγής ως "επιλεκτική χρεοκοπία".

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% αγγίζοντας τις 6021 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,50% στις 3,983 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,02% στις 7444 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v