Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σβήνει τις απώλειες του Q2 η Wall Street

Οι καλές ειδήσεις από την απασχόληση και την μεταποίηση και η απουσία δυσάρεστων εκπλήξεων στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, στηρίζουν την Wall σε 4η κερδοφόρο συνεδρίαση και εξουδετερώνουν τις απώλειες του Q2.

Κέρδη επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά την τελευταία ημέρα εφαρμογής του β΄κύκλου παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 12.310 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,38% και παραμένει πάνω από τις 1.300 μονάδες σε υψηλό 4 εβδομάδων (στις 1.312 μονάδες), ενώ ο Nasdaq 0,56% στις 2.756 μονάδες.

Ο δείκτης Dow ενισχύθηκε 0,6% χθες στην Wall Street, αντλώντας στήριξη από την θετική ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου για τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Σήμερα, η ελληνική βουλή υπερψήφισε και το εφαρμοστικό πρόγραμμα των μέτρων.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue chips εμφανίζει με τα τωρινά του κέρδη άνοδο 0,7% στο τρίμηνο, μολονότι παραμένει 1,3% χαμηλότερα στον μήνα. Από τις αρχές του έτους, ο Dow 30 εμφανίζει ανοδο 7,2%. Ο Standard & Poor’s 500 εμφανίζεται πτώση 1,9% στον μήνα και απώλειες 0,5% στο τρίμηνο.

Τέσσερις μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου 223 εκατ. μετοχές αλλάζουν χέρια στις πρωινές ώρες.

Από το στατιστικό μέτωπο, τα μεγέθη για την αγορά εργασίας συνέχισαν να υποδεικνύουν στασιμότητα στην απασχόληση, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά μόνο 1.000. Ανέλπιστη όμως βελτίωση εμφάνισε ο δείκτης μεταποίησης στην καίρια περιφέρεια του Σικάγο, που ανακοινώθηκε στην συνέχεια.

Σήμερα λήγει επίσημα στην αμερικανική οικονομία ο δεύτερος κύκλος «ποσοτικής χαλάρωσης» που εφήρμοσε η κεντρική τράπεζα με στόχο την βελτίωση της ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία. Η Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης αγόρασε σήμερα 4,91 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, κλείνοντας το QE2.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο αμερικανικός τίτλος της Lloyds Banking Group ενισχύεται 8,5% μετά την ανακοίνωση σχεδίου περικοπών επιπλέον 15.000 θέσεων εργασίας.

Η Eli Lilly ανακοίνωσε ότι προβλέπει μείωση κερδών ανά μετοχή το 2012 σε σχέση με το 2011.

Η Google ανακοίνωσε ότι υπέγραψε διαφημιστική συμφωνία με τεην ζυθοποιία Heineken.

Η First Solar εκτινάσσεται 7% μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για παροχή εγγυήσεων δανείων 4,5 δισ. δολ. στην επιχείρηση φωτοβολταϊκών.

Αντλώντας αισιοδοξία από τις θετικές εξελίξεις στην κρίση χρεών της ευρωζώνης με τις ελληνικές ψηφοφορίες και την συμφωνία «εθελοντών» για μετακύλιση ελληνικών ομολόγων, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 απεκόμισε τα μεγαλύτερα διήμερα κέρδη επτά μηνών, αλλά έκλεισε το τρίμηνο με απώλειες 1,2%. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,37% υψηλότερα στις 5.936 μονάδες, ο DAX 1,13% στις 7.376 μονάδες, ενώ ο CAC 1,48% στις 3.982 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v