Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος (και) με ελληνικό χρώμα στη Wall

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ελληνικό κοινοβούλιο, το απροσδόκητο άλμα στις πωλήσεις κατοικιών και ο δικαστικός συμβιβασμός της BofA, οδήγησαν σε τρίτη διαδοχική άνοδο τη Wall.

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ελληνικό κοινοβούλιο, το απροσδόκητο άλμα στις πωλήσεις κατοικιών και ο δικαστικός συμβιβασμός της BofA, οδήγησαν σε τρίτη διαδοχική άνοδο τη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις κύλησε η ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τελικά υπέρ του Μεσοπρόθεσμου παρά τις διεθνείς ανησυχίες για ενδεχόμενη απόρριψή του που θα προκαλούσε μετάσταση της κρίσης στις υπόλοιπες περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Dearborn Partners, Paul Nolte, “Η χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε και σήμερα ανοδικά καθώς προσδοκά η Ελλάδα να λάβει την οικονομική βοήθεια από ΕΕ/ΔΝΤ που θα την οδηγήσει σταδιακά στην έξοδο από την κρίση χρέους που μαστίζει τη χώρα.

Αντίστοιχα, θετικά υποδέχτηκαν οι επενδυτές και το ανέλπιστο άλμα στις πωλήσεις προσυμφωνημένων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο (δεύτερη ημέρα ευοίωνων ειδήσεων από τη στεγαστική αγορά) και συγκεκριμένα κατά 8%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, τις εντυπώσεις σήμερα κέρδισε η μετοχή της Bank of America και ευρύτερα ο τραπεζικός κλάδος καθώς η ανακοίνωση του συμβιβασμού της τράπεζας ύψους 8,5 δισ. δολ. στις προσφυγές πελατών για απώλειες κεφαλαίων στα παράγωγα στεγαστικών προϊόντων, ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Κέρδη 3% για τον τίτλο της Bank of America, 3,4% για τη Citigroup και 2,2% για τη Wells Fargo.
 
Παράλληλα σημαντικά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της BJ’s Wholesale Club μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την Leonard Green & Partners.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου σημείωσε νέα σημαντική άνοδο 2,2% στα 94,98 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού φαίνεται να εδραιώνεται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.500 δολ. και συγκεκριμένα στα 1.510 δολ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 2,9% στα 1,36 δολάρια ενώ το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη κατά 1,7% στα 26,97 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 12.261,42 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,83% στις 1.307,42 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,41% στις 2.740,49 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν και τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, τερμάτισε με άνοδο 1,55% στις 5.856 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,73% στις 7.294 μονάδες και ο CAC 40 υψηλότερα 1,88% στις 3.924 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v