Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανακερδίζει τις 12.000 ο Dow στην Wall

Θετική αντίδραση μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ο Dow ανακτά τις 12.000 μονάδες. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών, με το βλέμμα στην ελληνική κρίση.

Θετική αντίδραση μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ο Dow ανακτά τις 12.000 μονάδες. Στην κρίση χρεών της ευρωζώνης τα βλέμματα. Απογοητευτικές αλλά αναμενόμενες οι στατιστικές ανακοινώσεις για την εγχώρια οικονομία.

Μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,83% στις 12.034 μονάδες, ο S&P 0,83% στις 1.279 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,83% στις 2.677 μονάδες.

Ο Dow διολίσθησε 1% την Παρασκευή στην Wall Street, καταγράφοντας πτώση επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Στο σύνολο της εβδομάδας, ο δείκτης των αμερικανικών blue chips έκλεισε με πτώση 0,6%.

Τα μεγέθη για την εγχώρια οικονομία συνέχισαν να δείχνουν υποτονική αναπτυξιακή πορεία, αλλά πάντως παρέμειναν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε με το αναιμικό ποσοστό του 0,3%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η κατανάλωση θα αυξηθεί 0,1% και το εισόδημα 0,4%.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, αναμένονται μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα της Nike Inc.

Κέρδη 2,9% αποκομίζει η μετοχή της Microsoft, μετά από δικαστική απόφαση εναντίον πρότασης κατάργησης βίαιων βιντεοπαιχνιδιών.

Με άνοδο 2,7% αντιδρά η μετοχή της Bank of America, μετά τον χαρακτηρισμό «υποτιμημένη» που έλαβε από τον οίκο Rochdale Securities.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη συνέχισε να δημιουργεί επιφυλάξεις και μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως έκλεισαν κατά κύριο λόγο με θετικά πρόσημα, αντλώντας στήριξη από την ανάκαμψη της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% υψηλότερα στις 5.724 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,19% στις 7.108 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,31% στις 3.797 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v