Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε σφραγίδα Fed η πτώση της Wall

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street, με τις νέες εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και την ανεργία να προβληματίζουν τους επενδυτές. Ανοδος για το πετρέλαιο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street με τη συνεδρίαση της Fed, τις νέες εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για βασικά μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τις δηλώσεις Bernanke να "μονοπωλούν" το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η Fed όπως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια αλλά (μέσω του Bernanke) εμφανίστηκε επιφυλακτική για την πορεία της ανάπτυξης τόσο φέτος όσο και το 2012.

Ειδικότερα υποβάθμισε τις προβλέψεις για το ΑΕΠ το 2011 και 2012, ενώ αντίθετα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

"Η Wall δέχθηκε σχετικά ψύχραιμα τις νέες εκτιμήσεις καθώς δεν εμπεριείχαν μεγάλες εκπλήξεις", τονίζουν αναλυτές της αγοράς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι μετά την ομιλία Bernanke οι πωλητές "πήραν κεφάλι".

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, κέρδη της τάξεως του 3% σημείωσε η FedEx μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων δ΄ οικονομικού τριμήνου. Κέρδη και για την Coca Cola αλλά και για την American Express.

Αντίθετα απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing, Caterpillar, Home Depot αλλά και της Exxon Mobil.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχωρούσε 3,57%, στα 1,35 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της κέρδισε 4,7%, στα 27,18 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 12.110 μονάδες με πτώση 0,66%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,67%, στις 2.669 μονάδες. Πτώση 0,65% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.287 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,1%, στις 5.772 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,15%, στις 3.871 μονάδες. Πτώση 0,1% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 7.287 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v