Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη Wall με το βλέμμα στην ελληνική βουλή

Με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης και το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική βουλή, το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει ανοδικά, μετά από τρεις κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης και το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική βουλή, το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει ανοδικά, μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,36% στις 12.123 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 1.283 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,17% στις 2.635 μονάδες.

Αναλυτές παρατηρούν ότι υπάρχει κάποια βελτίωση την επενδυτική ψυχολογία, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση χρεών της Ελλάδας και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής στα νέα μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της νέας δόσης των κεφαλαίων σωτηρίας.

Κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ελληνική ψήφος εμπιστοσύνης, θα μεταφραστεί σε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,83% στις 5.740 μονάδες, ο DAX 0,84% στις 7.210 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,17% στις 3.844 μονάδες.

blue chips στήριξαν την Wall Street σε ανοδικό κλείσιμο στην χθεσινή συνεδρίαση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Νέα Υόρκη, η Boeing ενισχύεται μετά την ανακοίνωση παραγγελιών για οκτώ 777-300ER jetliners από την ρωσική Aeroflot και για δεκαπέντε 737-800 από την νορβηγική Air Shuttle ASA.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέρον βρίσκονται και οι μετοχές επιχειρήσεις λιανικής, με κέρδη για την Walgreen μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει σήμερα και η Barns & Noble.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v