Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική ανακούφιση ωθεί την Wall

Η γαλλο-γερμανική επίδειξη ενότητας στην ελληνική κρίση προκαλεί ανακούφιση στις ευρωαγορές και την Wall, όπου πάντως επικρατεί μεταβλητότητα λόγω 4πλής λήξης παραγώγων. "Βουτιά" RΙM 15% λόγω αποτελεσμάτων.

Η γαλλο-γερμανική επίδειξη ενότητας στην ελληνική κρίση προκαλεί ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και στηρίζει σε ανάκαμψη του βασικούς δείκτες της Wall Street. «Βουτιά» για την Research in Motion, που απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,66% στις 12.041 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 1.278 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,73% στις 2.643 μονάδες.

Τα futures Wall Street ανέκαμψαν ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές μετοχές, που ανέτρεψαν τις πρωινές απώλειες, όταν η γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Nicolas Sarkozy δήλωσαν ότι δεσμεύονται να διαφυλάξουν την σταθερότητα της ευρωζώνης και να προωθήσουν ταχεία επίλυση της ελληνικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,27% στις 5.714 μονάδες, ο DAX 1,43% στις 7.212 μονάδες, ενώ ο CAC 1,26% στις 3.840 μονάδες, ενώ ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύθηκε έως 5% μετά τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης και την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον κ. Ε. Βενιζέλο.

Στην Νέα Υόρκη επικρατεί αρκετή μεταβλητότητα, εξαιτίας της τετραπλής λήξης προθεσμιακών συμβολαίων και δικαιωμάτων προαίρεσης Ιουνίου.

Η Wall έκλεισε χθες με κέρδη.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, ο τιτλος της Research in Motion βουλιάζει 18% και κινείται σε χαμηλό 5 ετών, καθως η εταιρία κατασκευής του BlackBerry ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων κέρδη α΄τριμήνου και χαμήλωσε τουςο στόχους ετήσιων κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v