Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Διακυβεύονται ζωτικά μας συμφέροντα στην ΕΕ

Η Κίνα έχει «ζωτικά» συμφέροντα που διακυβεύονται εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, προειδοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Πεκίνου, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του προέδρου Wen στην Ευρώπη

Κίνα: Διακυβεύονται ζωτικά μας συμφέροντα στην ΕΕ
Η Κίνα έχει «ζωτικά» συμφέροντα που διακυβεύονται εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να επιλύσει την κρίση χρέους, προειδοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Πεκίνου, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη επίσκεψη του προέδρου Wen Jiabao στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Fu Ying ξεκαθάρισε ότι η Κίνα προσπάθησε να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει τα προβλήματα αγοράζοντας ευρωπαϊκά ομόλογα και ενθαρρύνοντας το διμερές εμπόριο. «Το εάν θα ανακάμψει η ευρωπαϊκή οικονομία και εάν ορισμένες ευρωπαϊκές οικονομίες μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να αποφύγουν την κρίση, είναι θέμα ζωτικής σημασίας για εμάς» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η Κίνα ανησυχεί για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας»

Αυτό είναι και το φλέγον ζήτημα που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Wen αναμένεται να επισκεφθεί την Ουγγαρία, την Βρετανία και την Γερμανία στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Επισημαίνεται ότι κατά την προηγούμενη ευρωπαϊκή του περιοδεία πριν από μερικούς μήνες, ο πρόεδρος WEn επισκέφθηκε την Πορτογαλία, την Γαλλία και την Ισπανία και προσέφερε βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v